Bedrijfsoverdracht afronding

Bedrijfsoverdracht afronding; het door u gestelde doel komt binnen bereik. De haven komt in zicht!

Indien de Due Diligence tot een bevredigende uitslag heeft geleid en als de onderhandelingen na de Due Diligence tot overeenstemming hebben geleid  kan de verkoopovereenkomst door ons gemaakt worden. Uiteraard wel pas als koper een passende overname-financiering gekregen heeft. Kortom de veilige haven is in zicht.

Deze overeenkomst inzake de bedrijfsoverdracht kan additionele overeenkomsten bevatten zoals een Earn Out regeling. Daarnaast eventueel een samenwerkingsovereenkomst, en/of een huurovereenkomst. BusinessPartners kan dergelijke overeenkomsten opstellen en voor u – als onze opdrachtgever – uitonderhandelen op weg naar finale overeenstemming. Ook deze werkzaamheden behoren bij onze No Cure No Pay werkwijze. Desgewenst kunt u gebruik maken van de juridische ondersteuning van een zeer ervaren bedrijfsovername jurist.

Na de handdruk, de definitieve overeenstemming tussen koper en verkoper, worden de te nemen praktische stappen inzake de bedrijfsoverdracht afronding verder besproken en uitgewerkt. Voor zover dit nog niet is gebeurd worden het management, overig personeel, relaties, leveranciers en klanten ingelicht over de bedrijfsoverdracht. Bij eenmansbedrijven of VOF’s kan de bedrijfsoverdracht onderhands verlopen. De koopsom dient gestort te worden voor de activa worden geleverd. In geval van een aandelentransactie wordt de koopsom gestort op de derdengelden rekening van de notaris.  De aandelen worden via de notaris geleverd en de koopsom wordt vervolgens aan uw holding of aan u betaald. Op dat moment is de bedrijfsoverdracht een feit. De koper wordt door verkoper voorgesteld aan het management en aan het overig personeel, relaties, de leveranciers en klanten.

No Cure No Pay

Het gehele traject na de bedrijfswaardering hebben we op No Cure No Pay basis voor u bemiddelt. Dat hebben we met overgave en commitment gedaan; het is altijd een sport om een bedrijf zo goed mogelijk te verkopen en over te dragen. Voor u en voor ons, want uw belang is ook het onze. We hopen dat u tevreden bent met het behaalde resultaat. Dan hebben wij ons doel namelijk bereikt.

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJFVERKOOP