Ik wil mijn bedrijf verkopen

Ik wil mijn bedrijf verkopen

Ik wil mijn bedrijf verkopen

Het moeilijke van bedrijfsopvolging

In een familiebedrijf gaat bedrijfsopvolging heel gemakkelijk. Wanneer u als baas van het bedrijf stopt, kunt u uw eigen kind aanstellen als opvolger. Heeft u geen kinderen, maar wel neven of nichten die bij het bedrijf werken? In dat geval kunt u een van hen voor uw functie aanstellen. U heeft natuurlijk ook een optie om uw bedrijf te laten fuseren met dat van een ander. Dit werkt hetzelfde als wanneer u een bedrijf een doorstart laat maken na een faillissement. Uw bedrijf gaat dan namelijk onder een andere naam verder. Het enige verschil is dat uw bedrijf dan niet failliet gaat. Wanneer u uw bedrijf simpelweg gaat verkopen aan iemand, hoeft de naam niet per se veranderd te worden. De nieuwe eigenaar kan er echter wel voor kiezen om dit uiteindelijk te doen. Maar waarom worden bedrijven eigenlijk verkocht?

Waarom eigenaren bedrijven verkopen

Bedrijven worden vaak om meerdere redenen verkocht. De eerste reden is dat de eigenaar met pensioen gaat. Een andere reden is dat deze iets anders gaat doen. Bovendien kunnen bedrijven ook verkocht worden om ze een doorstart te laten maken. Valt uw situatie onder één van deze categorieën? Lees dan snel verder.

Kunnen bedrijfseigenaren worden ontslagen?

Per definitie kan de hoogste baas van een bedrijf of organisatie niet worden ontslagen. Wel kan een bedrijf na een faillissement een doorstart maken of verkocht worden. Het oude bestuur moet dan wel worden vervangen. Meestal zit degene die het bedrijf uitkoopt ook in dit nieuwe bestuur.

Een bedrijf ter overname aanbieden

U kunt uw zaak niet zomaar in de krant ter overname aanbieden. In dit geval is het dus verstandig om een adviesorgaan in te schakelen. Deze zal u in contact brengen met potentiële kopers en kan ook vanuit u bemiddelen. De formele last van het zaken doen valt dus van uw schouders. Zo heeft u als eigenaar meer tijd voor het regelen van andere belangrijke dingen.

Heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Lijkt onze service nu iets wat bij uw situatie, bedrijf en wensen past? Neem dan gerust contact op! Onze contactgegevens en correspondentieadres zal u niet onder het kopje ‘contact’ rechts bovenaan de webpagina vinden. Wel kunt u een bericht naar ons sturen wanneer u op dit kopje klikt. Hiervoor hoeft u alleen uw eigen contactgegevens in te vullen. Deze zullen geheim blijven. Vervolgens beantwoorden wij uw bericht per e-mail. Naast onze service bij bedrijfsovername, helpen wij u ook graag met andere zaken. Neem bijvoorbeeld patent kopen en verkopen, maar natuurlijk ook bedrijfswaardering.