Voorbereiding bedrijf kopen

Voorbereiding bedrijf kopen is als een fundament voor een te bouwen huis. U koopt een onderneming niet elke dag. Bij de voorbereiding bedrijf kopen is van belang wat de overwegingen hier voor zijn. Wenst u extra omzet en klanten te verwerven, gaat het om additionele techniek, gaat het om de concurrentiepositie, is de locatie belangrijk?

In de voorbereidingsfase naar de voorgenomen bedrijfsovername zal BusinessPartners onderzoeken of uw organisatie en de aan te kopen onderneming hier klaar voor zijn.  We bespreken uitgebreid met u in welke vorm en inhoud de eventuele bedrijfsovername zal kunnen plaatsvinden.

Bedrijfsanalyse eigen onderneming

In het kader van de voorbereiding bedrijf verkopen zal uit de door BusinessPartners uit te voeren bedrijfsanalyse van uw eigen onderneming moeten blijken hoe uw organisatie er voor staat.  Welke aanknopingspunten moeten gezocht worden om een bedrijfsovername zinvol te kunnen laten zijn. Is uw wens naar uitbreiding gebaseerd op rationele argumenten? Welke producten of diensten zijn supplementair? Waar ligt de synergie in een combinatie met een ander bedrijf? Welke investering moet resulteren in welk resultaat? In hoeverre zijn in uw onderneming het management en de organisatie capabel om een uitbreiding en samenwerking met een zusteronderneming aan te kunnen?

Voorbereiding bedrijf kopen; analyse en bedrijfswaardebepaling

In het kader van de voorbereiding bedrijf kopen zullen we ook een analyse van het te verwerven bedrijf uitvoeren. In het betreffende informatiememorandum komen de voor u als kopende ondernemer essentiële bijzonderheden van het te kopen bedrijf duidelijk in beeld. Wij onderzoeken de bedrijfsprocessen, de bedrijfscultuur  en voorla ook in hoeverre het bedrijf afhankelijk van de huidige ondernemer. Deze analyse als deel van de voorbereiding bedrijf kopen is essentieel bij uw besluitvorming met betrekking tot de eventuele bedrijfsovername.

Naast de bedrijfsanalyse maakt BusinessPartners een objectieve bedrijfswaardepaling van het aan te kopen bedrijf.  De componenten in deze bedrijfswaardebepaling combineren we met de relevante componenten in uw bestaande organisatie. Zo komen we in goed overleg met u tot prognoses en analyse  van de samenwerking of het samengaan van de organisaties  En komen we tot de relevante overname condities en tot een reële koopsom die u voor de over te nemen onderneming zou mogen betalen. Deze bedrijfswaardering als deel van de voorbereiding bedrijf kopen is eveneens essentieel voor uw besluitvorming met betrekking tot de eventuele aankoop.

De bedrijfswaardebepaling van het aan te kopen bedrijf maken we voor u tegen een redelijke vergoeding. Updates  van de bedrijfswaardering tijdens het aankoop proces worden gratis uitgevoerd.

Zo bent u voortdurend in staat een verstandige beslissing te nemen op een verstandig moment. STOP

De voorbereiding bedrijf kopen is voltooid, en nu?

Indien u na een gedegen en voltooide voorbereiding bedrijfsoverdracht, en na overeenstemming over de bedrijfswaardering, na  en na goed overleg besluit uw organisatie te kopen leggen wij u graag een glasheldere bemiddelingsopdracht voor.

BusinessPartners werkt bij bedrijfsoverdrachten in veel gevallen op “no cure no pay” basis. Informeer naar de mogelijkheden via Pleun Bakker op 06 543 152 72 of via info@businesspartners.nl

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJFVERKOOP