Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay

Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay, u heeft besloten uw bedrijf over te dragen samen met een overname adviseur die er voor gaat.

Makkelijk gezegd……want aan het besluit dat u hebt genomen is heel wat wikken en wegen vooraf gegaan.

  • Bedrijfsoverdracht kan wellicht vanuit de familie in de vorm van bedrijfsopvolging.
  • Via de overdracht van uw onderneming aan een MBI (Management Buy In)  kandidaat .
  • Via overdracht van de onderneming  aan een strategische koper.

Bedrijfsoverdracht aan een familielid

De onderneming wordt overgedragen aan (meestal) een dochter of zoon. In beginsel wellicht de ideale situatie.  Dochter of zoon zet het familiebedrijf voort; het bedrijf dat een of meerdere generaties zoveel invloed heeft gehad op de familieleden, blijft in de familie via de overdracht aan dochter of zoon. Daarom kan de bedrijfsopvolging binnen de familie gepaard gaan met de nodige emoties. Belangrijk is dat BusinessPartners u begeleidt bij de bedrijfsopvolging met begrip vanuit jarenlange ervaring bij tientallen bedrijfsovernames.

Daarnaast moeten we rekening houden met de fiscus. Het bedrijf moet tegen een redelijke prijs verkocht worden, ook aan een familielid. BusinessPartners maakt een passende bedrijfswaardering. Daarnaast dient u te denken aan de eventuele belangen van andere kinderen. Genoeg reden om contact met ons op te nemen.

Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay aan een MBI

U verkoopt (een) deel van uw bedrijf een MBI (Management Buy In) aan een geschikte kandidaat. Anders dan een strategische koper die reeds een organisatie in de betreffende branche heeft, treedt de MBI-kandidaat binnen uw onderneming als mede aandeelhouder. Hij zal zijn eigen bijdrage aan de exploitatie geven zonder dat dit normaliter tot synergie en markt voordeel leidt.

Overdracht aan een strategische koper

De onderneming wordt verkocht aan een strategische koper. Zie ook onze pagina bedrijf kopen. Voor een optimale bedrijfsoverdracht No Cure No Pay kiest u BusinessPartners bedrijfsbemiddeling!

Succesvolle bemiddeling

Sinds 2000 hebben wij succesvol bemiddeld bij vele tientallen bedrijfsoverdrachten. BusinessPartners bedrijfsbemiddeling zal uw bedrijf optimaal verkopen, ongeacht het soort onderneming  (mits bonafide). BusinessPartners regisseert de bedrijfsoverdracht No Cure No Pay. Van bedrijfswaardering tot het begeleiden van de akte van levering bij de notaris. Onze opdrachtgevers zijn zonder uitzondering tevreden over de resultaten en onze manier van  bedrijfsbemiddeling.  BusinessPartners bedrijfsbemiddeling is ruim 15 jaar bedrijfsbemiddelaar bij bedrijfsoverdracht No Cure No Pay. Zie referenties.

 

Vakkundige begeleiding

Elke opdracht, klein of groot, van IT bedrijf tot productiebedrijf, wordt dynamisch actief en vakkundig door ons gerealiseerd. BusinessPartners vraagt een bescheiden start-up fee voor:

  • Bedrijfswaardering
  • Geheimhoudingsovereenkomst richting kandidaat-kopers
  • Informatie memorandum
  • Anonieme presentatie in onze netwerken en op de belangrijkste bedrijvendatabanken.

Vervolgens start het traject Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay. Onafhankelijk van de duur van de bedrijfsbemiddeling op weg naar de transactie:

  • Geen kosten
  • Geen declaraties

 

Voorbereiding naar Bedrijfsopvolging

Belangrijk is een gedegen voorbereiding, een aanschouwelijke  bedrijfswaardering, en het informatie memorandum vormen het fundament voor een optimale bedrijfsopvolging. BusinessPartners berekent hiervoor een redelijke vergoeding.

We gaan beginnen bedrijfsoverdracht No Cure No Pay!

Daarom zal na uw akkoord inzake de bedrijfswaardering en de marktprijs van het te verkopen bedrijf BusinessPartners de gewenste overdracht van uw onderneming anoniem en vertrouwelijk presenteren bij haar netwerken. Daarnaast ook op de belangrijke bedrijvendatabanken. Zo beginnen we met de feitelijke verkoop van het bedrijf.

Een vakkundige en gecommitteerde bedrijfsbemiddeling is essentieel bij een succesvolle bedrijfsoverdracht. Daarom zijn waarderen, zoeken, beoordelen, onderhandelen en contractwerk enkele taken. In de regel gaat dat gepaard met forse declaraties. Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay betekent voor u dat tussentijdse declaraties achterwege blijven. Wij gaan voor uw belang en ons belang. Daarom betaalt u alleen als de deal geclosed is en de betaling is ontvangen.

Als met een potentiële koper tot een basis akkoord is gekomen zal BusinessPartners desgewenst een intentie overeenkomst maken. Daarnaast na een bevredigende Due Diligence tevens ook een verkoopovereenkomst vervaardigen. In deze fase bespaart u vanwege onze bedrijfsoverdracht No Cure No Pay formule aanzienlijk op de bemiddelingskosten. Daarom adviseren wij, voordat u de bedrijfsoverdracht ondertekent, de overeenkomst te toetsen bij uw fiscaal juridisch specialist.

Belangrijk om te weten: BusinessPartners doet de bedrijfsbemiddeling bij een Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay, daarom is commitment in optima forma.

Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay, dat  doet u maar 1 keer

Omdat de geplande bedrijfsoverdracht vaak een emotioneel traject is, is het daarom prettig iemand erbij te hebben die weet wat hij doet. Daarnaast vertoefde u misschien meer op uw onderneming dan bij de familie thuis. Daarom heeft u bij de verkoop van uw bedrijf wellicht een partner nodig met ervaring en commitment. Belangrijk om te weten: van de bedrijfswaardering tot het tekenen van de bedrijfsoverdracht bij de notaris, BusinessPartners is uw bedrijfsbemiddelaar.

Wilt u uw bedrijf verkopen ? BusinessPartners bedrijfsbemiddeling is sinds 2000 expert op het gebied van bedrijfsovernames.

Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay? bedrijfsoverdracht no cure no pay

Zie ook onze pagina fases bedrijfsoverdracht. Voor meer informatie over Bedrijfsoverdracht No Cure No Pay kunt u bellen met

Pleun Bakker 06 543 152 72 of via ons contactformulier.

KLIK voor meer uitgebreide informatie over onze bedrijfsbemiddeling

 

 

 

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJFVERKOOP