De waarde van mijn bedrijf bepalen

De waarde van mijn bedrijf. Het kost veel wikken en wegen alvorens tot een beslissing te komen: Mijn bedrijf verkopen, ja of nee? Een bedrijf kopen, wel of niet? Snel handelen of uitstellen?

De beslissing om uw bedrijf te verkopen of een bedrijf te kopen neemt u niet zomaar.

Wat is de waarde van mijn bedrijf… neem ik de sprong?

De hamvraag blijft: wat is de waarde van mijn bedrijf? Je kunt je bedrijf maar één keer verkopen, dan moet de transactie wel voldoende opbrengen om door te leven zoals u gewend bent.

De uitkomst van de bedrijfswaardering is een belangrijk instrument bij het nemen van uw beslissing. Om de bedrijfswaarde goed te kunnen bepalen is het belangrijk dat we de bijzonderheden van uw onderneming goed leren kennen. Dit geldt ook bij het kopen van een bedrijf of bij een participatie of investering.

Het maken van een bedrijfswaardering is geen exacte wetenschap. Veel componenten in de waardebepaling zijn onderhevig aan interpretatie en prognose. Naast vakkennis zijn inzicht en ervaring in het MKB essentieel bij het maken van een goede bedrijfswaardering.

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

BusinessPartners beschikt over 15 jaar praktijkervaring bij het maken van bedrijfswaardering als bedrijfsovernameadviseur.

Wij berekenen via verschillende waarderingsmethodieken een redelijke marktwaarde (fair market value) van uw bedrijf. Hierbij is overleg met u als ondernemer noodzakelijk. De ontwikkeling van omzet, inkoop, bedrijfskosten, waarde van uw activa, goed onderbouwde prognoses worden met u door genomen. De waarde van uw bedrijf wordt gerelateerd aan de bedrijvenmarkt. Die markt is voortdurend in beweging. Concurrentie, crises en hausses, vraag en aanbod, trends. Micro- en macro economie.

De Bedrijfswaardering door BusinessPartners is een belangrijk document dat vervaardigd is op basis van expertise en ervaring, en marktgevoel. De bedrijfswaardering stelt u in staat op een verstandig moment een verstandig besluit te nemen.

De uiteindelijke koopprijs is lang niet altijd gelijk aan de berekende waarde. De bedrijfswaardering wordt intensief met u doorgesproken met uw BusinessPartner en eventueel bijgesteld. Nadat we met u de redelijke marktwaarde van uw bedrijf hebben vastgesteld, kunt u de vraag wellicht beter beantwoorden: wat is de waarde van mijn bedrijf?

Mijn bedrijf verkopen… Een bedrijf kopen: wel of niet, nu, of volgend jaar, of later?

Indien u besluit nog niet tot verkoop of aankoop van het bedrijf over te gaan bespreken we de te volgen strategie met u. Met name de vraag invullen: wat is de waarde van mijn bedrijf en hoe kunnen we de bedrijfswaarde optimaliseren? Wij zullen de Bedrijfswaardering op gewenste momenten gratis updaten.
Zo stellen wij u in staat om samen met ons in de toekomst via geactualiseerde bedrijfswaarderingen de waarde van mijn bedrijf, uw bedrijfsstrategie en eventueel de beslissing tot verkoop van uw bedrijf of de aankoop van een bedrijf te bepalen.

Desgewenst maken wij een bedrijfswaardering  online van uw onderneming. Daartoe hebben we de jaarcijfers van uw bedrijf van de laatste 3 jaar nodig en maximaal 2 uur van uw tijd per telefoon.

Wat is de waarde van mijn bedrijf, dat is de grote vraag.  Wij bieden geen doe-het-zelf waarderingen aan; de kans dat dit tot verkeerde uitkomsten komt is te groot.

Neem contact met ons op

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJFVERKOOP