Is het starten van een onderneming nog wel de moeite waard?

Is het starten van een onderneming nog wel de moeite waard?

writing 828911 1920

writing 828911 1920

Het starten van een onderneming: ja of nee?

Bent u een van de mensen die eigenlijk niet meer in loondienst wil werken? Zoekt u naar mogelijkheden om meer mogelijkheden en vrijheden te hebben – of heeft u een idee waarmee u zakelijk Nederland ondersteboven kunt zetten? Het starten van een onderneming is dan een logische stap. Al zijn daar veel kanttekeningen bij te maken, want met alle nieuwe ondernemingen die onderuitglijden, is het de vraag of dit een haalbare kaart is. In welke situatie is het starten van een onderneming een verstandig plan?

U heeft een uniek idee & een startkapitaal

Het starten van een onderneming is geen raketwetenschap. Het is het invullen van de juiste papieren en u bent zelfstandig ondernemer. Maar voordat u een handtekening onder de aanvraag zet, is het van groot belang dat u eerst onderzoek doet. Wat is het bestaansrecht van de onderneming die u op wilt zetten? Hoe groot is de markt en wat is de geschatte winst na het eerste jaar?

Een eigen startkapitaal is geweldig, al is het vaak niet haalbaar om het volledige kostenplaatje te dekken. Financiers en banken stappen echter sneller in de boot wanneer u zelf een leuk percentage mee kunt brengen. Enerzijds om het risico te spreiden, anderzijds omdat dit aangeeft dat u serieus nagedacht heeft over het starten van een onderneming.

U weet wat ondernemen is

Het lijkt een vanzelfsprekende factor, maar helaas zien we steeds vaker dat het helemaal niet meer zo logisch blijkt. Het is niet nodig om een complete studie te volgen en het ondernemerschap eigen te maken. Maar het is wel belangrijk dat u weet wat de kernpunten zijn, wat u in de gaten moet houden en hoe het reilen en zeilen van een bedrijf precies werkt.

Heeft u dit niet? Dan is er een oplossing. U kunt dan samenwerken met een partner die wel de zakelijke ervaring heeft. Het voordeel is dat u veel sneller kunt schakelen en gebruik kunt maken van het netwerk van uw partner. Het nadeel is uiteraard dat u inlevert op de opbrengsten binnen uw onderneming, omdat dit gedeeld moet worden.

Is het starten van een onderneming nog de moeite waard?

Het starten van een onderneming kan zeker de moeite waard zijn, maar dan is er wel het een en ander nodig. Kunt u een niche op de markt vinden of een manier van werken waarmee u de concurrenten direct op achterstand kunt zetten? Met de juiste kennis of de juiste partner komt u vaak een heel eind, maar vergeet niet dat ondernemerschap vooral een kwestie van de lange adem is.