De reden waarom een investeerder u kan helpen

De reden waarom een investeerder u kan helpen

office 3295556 1920 1

office 3295556 1920 1

Een investeerder zoeken voor uw business? Natuurlijk!

Bent u als ondernemer op zoek naar een investeerder en wil de reis nog niet vlotten? Grote kans dat u op de verkeerde plek zoekt. Een particulier met een hoog maandelijks inkomen kan makkelijk bij de bank terecht. Maar als ondernemer vangt u bot. Geen wonder, want de banken willen tegenwoordig 100% zekerheid, of meer als dat mogelijk zou zijn.

Kijkt u eens naar de markt waar investeerders hun kapitaal aanbieden. Angel investors, private equity, durfkapitaal en leningen voor starters. Dát is waar uw vreemd vermogen zich bevindt. Die banken laten we maar voor de particulieren liggen.

Hoe kan een investeerder mijn bedrijf helpen?

Laten we twee hypothetische cases nemen om het nut van een investeerder nóg duidelijker te maken.

Case 1: Johan heeft een geweldig idee en geen eigen vermogen

Johan Haasjes, een fictieve man met een visie, ziet tijdens zijn vakantie in Zweden enorme uitgestrekte velden met allerlei bosvruchten. Veel te veel voor de lokale bevolking en precies wat we in Nederland willen. Johan weet ook dat veel studenten een leuke werkvakantie willen waarbij een paar uur werk per dag genoeg moet zijn om de rest van de vakantie te genieten. Maar Johan heeft geen startkapitaal en kan geen netwerk opzetten, geen overnachtingen regelen en geen koelwagens om vervoer naar Nederland te regelen.

Zou Johan naar de bank gaan, dan zouden zij hem uitlachen. Geen eigen vermogen en een compleet seizoen afhankelijke onderneming, dat is een no-go. Maar als Johan kijkt naar de particuliere investeerders die een snel groot rendement willen halen én die inzetten op de groene en verse markt, dan is Johan binnen no-time in Zweden aan het plukken.

Case 2: Antoinette wil haar bedrijf uitbreiden

Antoinette Icaras, een niet-bestaande visionaire, heeft een SEO-bedrijf en heeft gemerkt dat haar klanten meer willen dan alleen scoren in Google. Zij willen de juiste software en extra websites om zo breder te kunnen werken en verkopen. Antoinette werkt hiervoor nu samen met een onderneming, maar die houdt op te bestaan. Voor € 25.000 kan ze het personeel en de kennis overnemen, zodat ze nu intern de processen kan regelen wanneer ze het bedrijf gekocht heeft.

Ook hier zegt een standaardbank nee. Geen zekerheid, online business met veel risico. Een durfkapitalist met kennis van online marketing zou het geld echter direct op tafel leggen, omdat hij of zij de mogelijkheden ziet. Een full-service bedrijf mét kans op hoog rendement omdat de interne kosten lager worden en de verkoopprijs kan stijgen.

Dé reden waarom een investeerder wel kan helpen

U heeft een goed idee, maar geen sterk onderpand of eigen vermogen en geen bedrijfsgeschiedenis. De bank zegt nee, maar een investeerder heeft zeker oren naar uw plannen wanneer dit een hoog rendement op kan leveren. Of wanneer het past binnen de visie van de investeerder.

Kunt u een goede pitch opzetten, dan kunnen wij zeker de juiste investeerders bij u introduceren! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.