Bedrijf verkopen voor een prikkie?

Bedrijf verkopen voor een prikkie?

sale 1726233 1920

sale 1726233 1920

Uw bedrijf goedkoop verkopen: is dat wel zo handig?

Een bedrijf goedkoop verkopen lijkt soms de enige mogelijke uitkomst. Bijvoorbeeld omdat de markt tegenzit, maar u echt het kapitaal nodig heeft om een nieuwe business op te starten. Of omdat u een onderneming met schulden wilt verkopen en door de bomen het bos niet meer zit. Is uw bedrijf verkopen voor een prikkie dan een goede optie?

Uw bedrijf verkopen met meer schulden dan opbrengsten

Een lastige situatie: u wilt uw bedrijf verkopen, maar er staan nog veel rekeningen open. En met de recente activiteiten binnen de onderneming is de loonbaarheid van uw business ook weggezakt. Dit zorgt ervoor dat het beeld bijzonder onaantrekkelijk wordt voor de volgende ondernemer. U hoeft echter niet direct te kiezen voor uw bedrijf goedkoop verkopen.

Het is beter om eerst te kijken hoe u de schulden omlaag kunt krijgen. Zijn er crediteuren die nog geld van u krijgen en zijn er debiteuren die u nog geld schuldig zijn? Probeer eerst orde op zaken te stellen op dit gebied. Uw bedrijfssituatie ziet er een stuk beter uit wanneer er minder schulden zijn, ook omdat het bedrijf dan wel lonend is of lijkt voor de volgende ondernemer. Daarbij zijn crediteuren een mogelijke probleemfactor voor de volgende ondernemer, zeker wanneer de som van de schulden uit de hand loopt.

Goedkoop verkopen vanwege problemen binnen het bedrijf

Wilt u uw bedrijf goedkoop verkopen omdat er problemen zijn die u niet op kunt lossen? Dan is goedkoop verkopen nooit een correcte oplossing. Een te lage prijs impliceert namelijk al dat er problemen zijn. Daarnaast is het oplossen van de problemen vaak een investering die u gemakkelijk terug kunt verdienen met de juiste businesspartner.

Bedrijf goedkoop verkopen omdat u iets gemist heeft…

Verkoopt u uw bedrijf bewust goedkoop, dan heeft u hier ongetwijfeld een goede reden voor. Het gebeurt echter met regelmaat dat dit geen bewuste overweging geweest is. Een bedrijf goedkoop verkopen omdat u zelf de waarde niet weet of een marktontwikkeling gemist heeft, dat is een dure misser. Dit gebeurt meestal wanneer er geen professionele bedrijfswaardering plaats heeft gehad en de waarde van het bedrijf aan de hand van een ijzeren wet berekend is.

Zo werkt het niet. Elke branche, elk bedrijf en elke onderneming heeft unieke uitdagingen en mogelijkheden waar rekening mee gehouden moet worden. Wilt u uw bedrijf niet te goedkoop verkopen, neem dan eens contact met ons op. Niet alleen kunnen wij een juiste bedrijfswaardering voor u opzetten, wij hebben ook de potentiële kopers al in ons netwerk die interesse hebben in de onderneming die u van de hand wilt doen.