Hospers, autoservice

Hospers, autoservice

ICT bedrijf te koop

Erik de Vries neemt Hospers Autoservice over

 

Erik de Vries neemt Autoservice Hospers over van zijn ex-werkgever dhr. Jaap Hospers. Erik was voor de overname al bijna 10 jaar in dienst van het bedrijf waar hij als leerling monteur begon en zich gedurende de jaren heeft ontwikkeld tot een goede ondernemer.

Autoservice Hospers is een universeel garage gericht op onderhoud en reparatie van personen en kleine bedrijfswagens. In mindere mate worden ook auto accessoires ingebouwd voor particulieren en bedrijven. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 1997 een gestage groei en een gezond resultaat laten zien.

Erik de Vries:  Ik heb altijd met veel plezier bij dit bedrijf gewerkt en hier het vak in de praktijk geleerd. Toen ik in het verleden met Jaap Hospers sprak over bedrijfsopvolging gaf hij aan dat ik de zaak op termijn over zou kunnen nemen. Sindsdien hebben we naar de overname toe gewerkt.  Jaap heeft me geleidelijk steeds meer verantwoordelijkheid gegeven zodat ik nu na de overname het bedrijf geheel zelfstandig kan runnen. Na de eerste gesprekken over de bedrijfswaardering en het overnameproces hebben we de financiering aangevraagd. Gelukkig wilde de ABN meedenken en hebben we een goede financiering af kunnen sluiten. De overname is prettig verlopen en ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. We zijn van plan te blijven investeren in het bedrijf. Als eerste komt er een nieuwe remmenbank en een nieuwe huurauto  zodat de klanten over vervangend vervoer kunnen beschikken. Jaap blijft nog parttime actief.  Verder gaat mijn vader meewerken op kantoor om de efficiëntie in de werkplaats te verbeteren en gaan we meer aan promotie doen.

Jaap Hospers:  Jean-Paul de Graaf van BusinessPartners brengt zijn auto al jaren naar ons voor onderhoud. Toen ik hoorde dat hij bedrijfsovernames begeleidt heb ik hem aangesproken om te zien wat de mogelijkheden waren. BusinessPartners heeft een waardering opgesteld, de onderhandelingen gevoerd en de intentie en definitieve koopovereenkomst opgesteld. Het was voor beide partijen gunstig dat we van fiscale doorschuiving gebruik konden maken waardoor de overnamesom beter financierbaar was voor de koper en de opbrengst na belasting geoptimaliseerd kon worden. De bedrijfsoverdracht is goed verlopen met een prima resultaat voor zowel de verkoper als voor de koper.

Hospers Autoservice
De Gouwe 16/18
8253 PA Dronten