Dit zijn de mogelijke manieren om te investeren in bedrijven

Dit zijn de mogelijke manieren om te investeren in bedrijven

finance 4858797 1920

finance 4858797 1920

Investeren in bedrijven: dit zijn uw mogelijkheden

Wanneer u geld over heeft en dit actief in wilt zetten, dan is investeren in bedrijven een goede optie. Het Nederlandse mkb is altijd op zoek naar investeerders. Vooral startups willen graag vermogen aantrekken, maar vangen vaak nul op rekest bij de banken. Wat zijn de mogelijkheden rond het investeren in bedrijven en wat is belangrijk om in de gaten te houden wanneer u hiervoor kiest?

Investeren in bedrijven brengt risico met zich mee

Overal waar u geld investeert, is risico te vinden. Ook wanneer u geld investeert in bedrijven. Daarom is het goed om alleen geld te investeren dat u kunt missen. Daarnaast is risicomanagement een belangrijke factor. Verdeel uw investering idealiter over verschillende bedrijven en – indien mogelijk – in verschillende sectoren. Op die manier is het risico namelijk kleiner.

Welke bedrijven investeert u in?

Er zijn verschillende manieren om te investeren in bedrijven. Vooral het soort onderneming biedt kansen. U kunt investeren in startups, die we al eerder noemden. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar het idee, de prognose en de markt. U kunt ook aandelen kopen in grotere bedrijven, een manier om indirect te investeren in een onderneming. Ook kunt u een crowdfunding-lening vullen met een groter of juist klein bedrag.

Een andere manier om te investeren, is door een stille vennoot te worden. Dit heeft vaak echter iets meer voeten in de aarde en u heeft hierbij wat meer kennis van de markt nodig. Overweegt u deze optie en heeft u een zakelijke raadgever nodig, neem dan contact met ons op.

Welke manier past het beste bij u?

Investeren in startups en scale-ups wordt vaak gezien als risicovol. Harde zekerheden ontbreken en deze bedrijven zijn vaak niet direct in staat terug te betalen. Maar er staan hoge rendementen tegenover wanneer het wel allemaal goed uitpakt. Bij aandelen is het risico kleiner, maar duurt het ook langer voordat er echt rendement behaald kan worden.

Concreet betekent dit dat uw manier van investeren in bedrijven afhankelijk is van uw doelstellingen, uw vermogen en uw beleggingshorizon. Niet alle bedrijven lenen zich voor alle investeringen. Welke manier van investeren u ook kiest, het is van belang dat u altijd uw research doet en nooit geld investeert dat u eigenlijk op korte termijn nodig heeft. Maar dat is het geval bij alle mogelijke manieren van investeren en heeft niet alleen betrekking op het investeren in één of meerdere bedrijven uiteraard