Bedrijfsovername financiering

Bedrijfsovername financiering is een cruciale fase in het traject van een bedrijfsovername. U heeft de beslissing genomen; u wilt uw bedrijf verkopen. BusinessPartners heeft een koper voor uw bedrijf gevonden. De condities van de voorgenomen bedrijfsovername en de koopsom voor uw bedrijf zijn in principe akkoord. Nu moet de bedrijfsovername financiering aangevraagd en rondgemaakt worden.

Bedrijfsovername Financieringbedrijfsovername financiering

Neem direct contact op met BusinessPartners:
gsm 0031 6 543 152 72
of mail mkb@bedrijfsbemiddeling.nl

U wilt uw bedrijf verkopen en de koper wil uw bedrijf kopen. Gewoonlijk zal de bedrijfsovername adviseur van de koper van uw bedrijf de bedrijfsovername financiering zien rond te krijgen. BusinessPartners heeft als uw adviseur bij de bedrijfsovername van uw te verkopen bedrijf een bedrijfswaardering gemaakt. Omdat BusinessPartners uw bedrijf kent en heeft gewaardeerd (tegen redelijke vergoeding) kan BusinessPartners een belangrijke rol spelen om de financiering van de bedrijfsovername mogelijk te maken. (No Cure No Pay) Denk hierbij aan de huisbankier van uw bedrijf of overnamefinanciering via investeerders, participanten en de laatste jaren in toenemende mate vaak ook via crowdfunding.

Het kloppend hart van de BV Nederland is het MKB. Helaas: bedrijfsovername financiering door de banken is een moeizaam traject. Business Angels, Participatie, Crowdfunding zijn alternatieve vormen van (complementaire) bedrijfsovername financiering.

Bepalend zijn voor een aanvraag voor bedrijfsovername  financiering:

  • Een vakkundige bedrijfswaardering, waarin opgenomen:
  • Realistische prognoses van omzet en bedrijfskosten in de volgende jaren.
  • Vertrouwen van de financier in de verkopende en de kopende ondernemer (track record en prognoses);
  • Geloof in de onderneming, de diensten en de producten in de MKB markt;
  • Zekerheden (eigen vermogen, bedrijfsmiddelen zoals machines, installaties, inventaris, debiteuren, voorraad):
  • Een goed onderbouwde bedrijfswaardering, een Businessplan, presentatie, beeld (film voor crowfunding), BusinessPartners berekent hiervoor een redelijke vergoeding
  • Begeleiding van het vervolgtraject op No Cure No Pay basis

De kandidaat koper wenst zijn investering in 4 tot 5 jaar terug te kunnen verdienen.
Als de bank niet (of niet voldoende) wil financieren zullen we alternatieve financieringsvormen zoeken, waarbij BusinessPartners vooral kijkt naar verschillende vormen van participatie ennin toenemende mate naar de Earn Out

Een goede bedrijfsovernameadviseur kan Het Verschil maken bij het vinden van de benodigde financiering van de gewenste bedrijfsovername. Hij levert een realistische bedrijfswaardebepaling, met een onderbouwde visie naar de toekomst; hij kent de parameters van de bank, van investeerders en participanten. Om de bedrijfsoverdracht te doen slagen kan het nodig zijn dat de verkopende ondernemer meefinanciert via een Earn Out of een achtergestelde lening, of een participatie. Hij kent de mogelijke varianten zoals gefaseerde overdracht, verpanding, crowdfunding, huurkoop. Dit traject doen we op No Cure No Pay basis.

www.bedrijfsbemiddeling.nl
Download ons E-book

 

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKENOVER BEDRIJFVERKOOP