Ter overname : High end Low-code platform (Java)  

Ter overname : High end Low-code platform (Java)  

5.750.000

NL BE DE EU

Ter overname aangeboden

 

High end Low-code platform (Java)

 

230861 HB

 

Beschrijving

Onze opdrachtgever ontwikkelde in de afgelopen 15 jaar een nieuw professioneel  Low-code platform voor webapplicaties met ingebouwde integratie en BI functionaliteit.

 

De huidige ondernemer wil het platform overdragen aan een softwarebedrijf dat haar activiteiten wil uitbreiden en haar positie in de markt wil versterken. Opdrachtgever staat bij een overdracht open voor een mogelijke samenwerking voor een optimale kennis overdracht en het opzetten van projecten.

 

Geschikt voor algemeen gebruik en voor alle markten. Geen additionele software noodzakelijk om een in een complete oplossing te voorzien. Het is uitermate geschikt om grote legacy-applicaties naar een webapplicatie te migreren, waarbij dit proces deels geautomatiseerd verloopt.

 

Het platform is bedoeld voor Java software ontwikkelaars waarover de overname kandidaat zelf beschikt.

 

Het platform is bij meerdere (gekende) klanten in verschillende markten in totaal meer dan 10 jaar in productie getest.

 

Overname kandidaten

 

  1. Een softwarebedrijf dat haar software portfolio wil uitbreiden met een eigen low-code platform en het platform ook als zodanig op de markt gaat zetten.
    Het platform richt zich nu op softwareontwikkelaars en moet aan de voorkant (gebruikersinterface) wel uitgebreid worden om geschikt te zijn voor gebruikers zonder softwareontwikkeling kennis (citizen developers).
  2. Een softwareleverancier die een eigen product op de markt brengt, bijv. een ERP, CRM of WMS systeem. Een eigen low-code platform gebruiken versnelt het ontwikkelproces, voegt functionaliteit toe en voorkomt afhankelijkheid van een externe low-code platformleverancier (vendor lock-in).

 

Technologie

Het platform is geschreven in Java en maakt gebruik van het open-source platform GWT t.b.v. de front-end en koppeling met de backend. Voor de front en backend worden ook andere (open-source) libraries gebruikt. Het platform ondersteunt drie databases (MS SQL server, MySQL, Oracle) maar ondersteuning voor andere databases kan eenvoudig worden toegevoegd.

 

In 2019 is een professioneel extern security assessment gedaan volgens de OWASP methode inclusief een code review.

 

Overdracht

Bij een overdracht worden de volgende activa meegeleverd:

  • Licentieservers : Noodzakelijk indien het platform als low-code platform op de markt wordt gezet.
  • Ticketsysteem : Alle openstaande tickets m.b.t. het platform. Deze applicatie is gebouwd met het platform en dient tevens als voorbeeld applicatie.
  • Voorbeeld applicatie : Zero-code applicatie t.b.v. het tonen van de mogelijkheden van het platform aan externe klanten.

Er zijn vele applicaties met het platform gemaakt voor verschillende klanten waarbij het IP deels bij anderen ligt. Overname hiervan kan in overleg (tegen extra kosten) besproken worden.

 

Aanbod

De huidige ondernemer wil het platform verkopen. Hij ziet zichzelf niet als de ideale persoon om de commercialisatie te realiseren. Hij is bereid na verkoop voor een te bepalen periode betrokken te blijven

 

De overnameprijs voor dit unieke en indrukwekkende low-code platform bevindt zich in de hogere prijsklasse, gebaseerd op de uniciteit, het enorme winstpotentieel en de R&D die over 15 jaar heeft plaatsgevonden.

 

BusinessPartners bij monde van bedrijfsmakelaar Pleun Bakker informeert u graag verder.