Low-code platform (Java) ter overname aangeboden

Low-code platform (Java) ter overname aangeboden

5.750.000

NL BE EU

Ter overname aangeboden

 

Low-code platform (Java)

 

230361 HB

 

Beschrijving

Onze opdrachtgever ontwikkelde in de afgelopen 15 jaar een nieuw Low-code platform voor webapplicaties met ingebouwde integratie en BI functionaliteit.

 

Hiermee kan in 30% van de traditionele tijd een webapplicatie worden gemaakt. Geschikt voor algemeen gebruik en voor alle markten. Meestal is geen additionele software noodzakelijk om een in een complete oplossing te voorzien.

 

Het platform is bedoeld voor Java software ontwikkelaars waarover de overname kandidaat zelf beschikt.

 

Het platform is bij meerdere (gekende) klanten in verschillende markten in totaal meer dan 10 jaar in gebruik geweest.

 

Overname kandidaten

  1. Een softwarebedrijf dat haar software portfolio wil uitbreiden met een eigen low-code platform en het platform ook als zodanig op de markt gaat zetten.
    Het platform richt zich nu op softwareontwikkelaars en moet aan de voorkant (gebruikersinterface) wel uitgebreid worden om geschikt te zijn voor gebruikers zonder softwareontwikkeling kennis (citizen developers).
  2. Een softwarehuis dat voor zijn klanten (zeer) complexe software bouwt en beheert. Dit low-code platform biedt volledige flexibiliteit, controle en het IP.
  3. Een softwareleverancier die een eigen product op de markt brengt, bijv. een ERP, CRM of WMS systeem. Een eigen low-code platform gebruiken versnelt het ontwikkelproces, voegt functionaliteit toe en voorkomt afhankelijkheid van een externe low-code platformleverancier (vendor lock-in).

Technologie

Het platform is geschreven in Java en maakt gebruik van het open-source platform GWT tbv de front-end en koppeling met de backend. Voor de front en backend worden ook andere (open-source) libraries gebruikt. Het platform ondersteunt drie databases (MS SQL server, MySQL, Oracle) maar ondersteuning voor andere databases kan eenvoudig worden toegevoegd. Bij het platform wordt meegeleverd:

  • Licentieservers : Noodzakelijk indien het platform als low-code platform op de markt wordt gezet,
  • Ticketsysteem : gebouwd met UWT,
  • Trial applicatie : zero-code voorbeeld applicatie t.b.v. tonen mogelijkheden.

In 2019 is een professioneel extern security assessment gedaan volgens de OWASP methode inclusief een code review.

 

Aanbod

De huidige ondernemer wil het platform verkopen. Hij ziet zichzelf niet als de ideale persoon om de volgende fase van commercialisatie te realiseren. Hij is bereid na verkoop voor een te bepalen periode betrokken te blijven voor een optimale kennis overdracht.

 

De overnameprijs voor dit unieke en indrukwekkende low-code platform is gesteld op
€ 5.750.000, gebaseerd op de uniciteit, het enorme winstpotentieel en de R&D die over 15 jaar heeft plaatsgevonden.

 

BusinessPartners bij monde van bedrijfsmakelaar Pleun Bakker informeert u graag verder.