Verkoopmemorandum voor het kopen van een bedrijf

kompas

Verkoopmemorandum

Verkoopmemorandum: prospectus van een onderneming. Dit informatiememorandum stelt aspirant-kopers die het bedrijf nog niet kennen in staat om te bepalen of zij verder willen met een eventueel aankooptraject.

Het verkoopmemorandum moet helder en bondig een karakteristiek beeld van uw onderneming weergeven. Dat vereist kennis van de markt en van de ondernemers in uw branche. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het karakteriseren van ondernemingen in een zakelijk informatiememorandum waarop een kandidaat koper kan koersen.

Wil je een bedrijf kopen? Het traject bedrijfswaardering en verkoopmemorandum doet BusinessPartners op basis van een faire vergoeding.

verkoopmemorandum

Het verkoopmemorandum is het kompas voor de koper

Zodra u hebt besloten uw bedrijf te koop aan te bieden zal uw bedrijfsovername adviseur uw bedrijf te koop anoniem presenteren op de bedrijven databanken en netwerken. Reageerders tekenen een geheimhoudingsverklaring en daarna worden zij bevraagd  door uw intermediair. Vervolgens ontvangen kandidaat kopers het informatiepmemorandum.  Uw intermediair schrijft een kort en bondig anoniem bedrijfsprofiel en een informatiememorandum. In het verkoopmemorandum wordt de ontwikkeling van het bedrijf aangegeven sinds de oprichting, de bedrijfsprocessen, de mensen  intern, de markt, de financiële rapportage  en de forecast van het bedrijf volgens de bedrijfswaardering.

  1. Anoniem Bedrijfsprofiel van uw onderneming wordt gepresenteerd bij onze relaties en netwerken. We adverteren hiermee op de websites van de belangrijkste bedrijvenbanken.
  2. Kandidaten tekenen de non disclosure agreement (geheimhoudingsverklaring)
  3. We bevragen de kandidaat. Bij voldoende perspectief wordt het verkoopmemorandum van het bedrijf en een uittreksel van de bedrijfswaardering aan de kandidaatkoper gestuurd.
  4. Kandidaatkoper kan zich op basis van het informatiememorandum een eerste indruk vormen; is het aangeboden bedrijf interessant ? Zo ja dan zal men dit laten weten aan Businesspartners, die meteen actie onderneemt.
  5. BusinessPartners bedrijfsbemiddeling.nl heeft sinds 2000  tientallen bedrijven verkocht, en steeds op No Cure No Pay.

BusinessPartners Nederland presenteert uw bedrijf optimaal…

We presenteren uw bedrijf (anoniem) in onze netwerken, bij uw branchegenoten en op de belangrijkste bedrijvendatabanken en platforms zoals www.bedrijventekoop.nl, www.brookz.nl, www.businesspartners.nl

verkoopmemorandum

                                                                                     

No Cure No Pay

ga met BusinessPartners in zee!

 

 

 

 

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJFVERKOOP
Pleun Bakker
Pleun Bakker
Pleun Bakker is altijd ondernemend geweest, al sinds de blokkendoos. Zelf doen was immer het devies. Op het kinderfietsje de drukke Oudedijk op, tegen het verkeer in want dan kon je dat tenminste goed zien aankomen. Lees meer over Pleun