4 tips om slim geld te investeren

4 tips om slim geld te investeren

tips om geld te investeren

4 tips om verstandig geld te investeren met een lange termijnvisie

Er zijn genoeg mogelijkheden om geld te investeren. Overal kunt u ‘spectaculaire aanbiedingen’ en mogelijkheden vinden die ‘uniek voor u’ zijn. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Om geld te investeren op een slimme manier is net even iets meer research nodig. U wilt rendement, u wilt weten wat het risico is én u wilt natuurlijk niet ’s nachts wakker liggen van uw keuze. Welke 4 tips om slim geld te investeren gaan uw portefeuille veranderen?

1. Let op de verhouding tussen ROI en het risico

Er zijn twee elementen die van groot belang zijn wanneer u op zoek gaat naar een investering. Het eerste punt is de ROI (Return on Investment). Het tweede punt uiteraard het risico. De meest ideale investering is een belegging waarbij de verhouding tussen de ROI en het risico in uw voordeel zijn.

Wilt u investeren in ondernemingen, dan zoekt u een onderneming met weinig risico en sterke groeimogelijkheden. Kiest u echter voor een achtergestelde lening, dan is de ROI hoger (meer rente), terwijl het risico ook hoger is. Ook hier geldt dat de verhouding tussen de ROI en het risico belangrijk is voordat u besluit geld te investeren.

Zo kan crowdfunding interessant lijken met een leuke ROI, maar nu ook Nerdalize laat zijn wat de risico’s zijn, is dat niet de meest aantrekkelijke optie.

2. Verken de mogelijkheden die er zijn

Geld investeren is interessant, maar dan moet u wel weten welke mogelijkheden er zijn. Vaak is online zoeken naar opties net niet dé manier om een goede mogelijkheid te vinden. U moet de netwerken zien te vinden waarbij objecten, mogelijkheden en opties zijn die nog niet aan de grote klok gehangen zijn. Wilt u weten welke opties wij klaar hebben liggen voor serieuze investeerders? Neem dan eens contact met ons op zodat we ons aanbod aan u voor kunnen leggen.

3. Bepaal een strategie voordat u investeert

Grofweg zijn er twee manieren om geld te investeren wanneer er gekeken wordt naar de strategie:

  • U kunt besluiten geld te investeren met een doelstelling voor de langere termijn;
  • U kunt geld investeren met een visie voor de kortere termijn.

Investeren in vastgoed en bedrijven valt doorgaans onder de investeringen met een doelstelling voor de langere termijn. Het is niet aannemelijk dat uw volledige investering binnen korte tijd terugkomt. Past dit bij uw investeringsportefeuille, dan is investeren in bedrijven een prima optie.

4. Spreid het risico op een verstandige manier

Bent u op zoek naar investeringen, dan is er één gouden regel: risicomanagement. Past u risicomanagement op de juiste manier toe, dan hoeft u nooit ’s nachts wakker te liggen van de keuzes binnen uw investeringsportefeuille. Concreet betekent dit dat u het vermogen nooit op één paard inzet, maar dat u verschillende investeringsmogelijkheden kiest. Zo valt het risico lager uit, krijgt u meer inzicht in de verschillende rendementen en kunt u altijd bijsturen wanneer nodig.