Overname familiebedrijf

Bedrijfsopvolging en de overname van een familiebedrijf gaat juridisch niet veel anders dan andere bedrijfsovernames. Emotioneel en financieel is het overnemen van een familiebedrijf vaak wel anders. Overname familiebedrijf kan een gevoelige kwestie zijn. Het bedrijf is niet alleen voor u erg belangrijk, maar uw familie is vaak ook al generaties betrokken. Veel ondernemers blijken hun opvolging in het familiebedrijf niet goed te hebben geregeld. Een goede voorbereiding is noodzakelijk, ook op fiscaal en financieel gebied. BusinessPartners begeleidt ondernemers, aandeelhouders en families bij de overname familiebedrijf op No Cure No Pay basis. Bent u toe aan uw pensioen en wilt u weten wat uw familiebedrijf waard is? Maak vrijblijvend een afspraak. BusinessPartners belooft u een interessant gesprek.

Afspraak maken

Verschillende vormen overname familiebedrijf

Denkt u erover om een familiebedrijf over te nemen? Zakelijk gezien verschilt het overnemen van een familiebedrijf niet veel van een andere bedrijfsovername. U heeft te maken met dezelfde wetten en regels. Er zijn verschillende vormen van bedrijfsovername (of -beëindiging) mogelijk:
• Bedrijfsopvolging door iemand uit de familie
• Verkoop van het familiebedrijf aan een ander bedrijf
• Verkoop van het familiebedrijf aan medewerkers die geen familie zijn
• Beëindiging van het familiebedrijf

Als u wilt zorgen dat de bedrijfsopvolging binnen de familie goed verloopt is het belangrijk om goed te overleggen en duidelijk met elkaar te communiceren. Een vakkundige begeleiding door een ervaren bedrijfsovernamespecialist is essentieel om te komen tot de gewenste overname familiebedrijf, binnen of buiten de familie. Neem contact op met bedrijvenmakelaar BusinessPartners voor een vrijblijvende kennismaking.

Ervaren bedrijfsovername adviseurs bij overname familiebedrijf

Zijn er familieleden aan wie u uw familiebedrijf willen doorgeven? Of bent u toe aan uw pensioen en bent u nieuwsgierig naar een waardebepaling van uw bedrijf? Kortom, zoekt u advies bij een overname familiebedrijf? Neem contact op met BusinessPartners. Sinds 2000 heeft BusinessPartners tientallen familiebedrijven verkocht op NoCureNoPay basis tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers. Wij zijn ervaren en succesvolle bedrijfsovername adviseurs op basis van No Cure No Pay. Voor veel meer informatie kijkt u op onze website www.bedrijfsbemiddeling.nl of u maakt een vrijblijvende afspraak met Pleun Bakker voor advies op maat.

Pleun Bakker
Pleun Bakker is altijd ondernemend geweest, al sinds de blokkendoos. Zelf doen was immer het devies. Op het kinderfietsje de drukke Oudedijk op, tegen het verkeer in want dan kon je dat tenminste goed zien aankomen. Lees meer over Pleun
BusinessPartners