5 manieren om in een bedrijf te investeren

5 manieren om in een bedrijf te investeren

business 861325 1920

business 861325 1920

5 tactische manieren om in een bedrijf te investeren

In een bedrijf investeren is een leuke doelstelling, maar het klinkt veel makkelijker dan het is. Bent u een ondernemer of iemand met een leuk kapitaal en wilt u aan de slag met verschillende opties? Dan is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij uw onderneming of portefeuille past. In een bedrijf investeren begint met het bekijken van de manieren die mogelijk zijn. We hebben er 5 op een rijtje gezet voor u.

Verbreden van de markt als ondernemer

U bent een succesvol ondernemer en de dominantie binnen uw segment staat stevig. Maar nu bent u op zoek naar manieren om in uw bedrijf te investeren met het oog op de toekomst. Dan kan het verbreden van de markt een goede optie zijn. U neemt dan een bedrijf over dat gerelateerde producten of diensten verkoopt, maar dat zich niet direct binnen uw marktsegment bevindt. Zo verbreedt u de markt, maar blijft u wel bij de kern van uw onderneming. Tevens kunt u hiermee de overheadkosten drukken wanneer u bijvoorbeeld uw eigen leverancier wordt.

Verdiepen van de markt als ondernemer

Wanneer u dominantie nog niet optimaal is óf u juist de dominantie wilt zekeren, kunt u in uw bedrijf investeren door een soortgelijke onderneming over te nemen. U vergroot dan uw marktaandeel door een investering, waardoor u prominenter aanwezig bent binnen uw marktsegment.

Octrooien en patenten aanschaffen

Octrooien en patenten zijn handige investeringen voor ondernemers en investeerders. Zij bieden opties voor de toekomst en zijn vooral een sterke manier om te investeren in een bedrijf wanneer u er daadwerkelijk iets mee kunt.

Optimalisatie van de interne processen

Bent u als ondernemer hard aan het werk en zoekt u mogelijkheden tot uitbreiding? Bekijk dan eerst of de huidige processen optimaal verlopen. Vaak zorgen interne investeringen voor een flinke verlaging van de kosten en verhoging van de productiviteit. Daarnaast maakt u de onderneming klaar voor toekomstige uitbreidingen.

Optreden als extern (of zelfs anoniem) investeerder

Bij BusinessPartners.nl worden we regelmatig benaderd door mensen die willen investeren om ROI op hun vermogen te behalen. Ook dit is een manier van investeren in bedrijven en het bedrijfsleven die interessant kan zijn voor u. Is direct een bedrijf kopen geen optie voor u, maar wilt u wel weten welke mogelijkheden wij bieden als experts op dit gebied? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we u meer kunnen vertellen over de vijf mogelijkheden om in een bedrijf te investeren.