Intermediair; hoe kies ik de juiste?

pleun captain

Hoe kies ik de juiste intermediair?

Beste allen,
Deze keer:  De keuze van een intermediair bij de verkoop van je bedrijf is per definitie een kwestie van vertrouwen.  Je hebt waarschijnlijk vele jaren aan het roer gestaan en in je bedrijf doorgebracht, misschien wel heel wat tijd  meer in je bedrijf geweest dan bij je familie  thuis…. Je hebt er voor geknokt, pieken en dalen meegemaakt, orders verloren en gescoord, personeelsperikelen, de inspecteur van de belasting, de regelgeving, de strategie, en ga maar zo door.  De overdracht van je bedrijf is niet alleen een hele onderneming, er komen meestal heel wat emoties bij.

intermediair

Daar heb je een ervaren intermediair bij nodig, een vertrouwde businesspartner voor deze voor jou zo belangrijke periode. De intermediair moet nog al wat kunnen en kennen…. van het bepalen de waarde van je bedrijf, via onderhandelingen met ondernemers en hun adviseurs, het maken en beoordelen van contracten, tot de notaris, en misschien het investeren van de ontvangen gelden in het kader van de bedrijfsoverdracht. Hij moet vooral ook over mensenkennis beschikken en de ondernemers in het MKB kennen en begrijpen.  Hij moet de MKB markt kennen en de juiste partijen weten te vinden. Soms een volgende stap nu juist even niet zetten. Geduld, begrip, kennis, passie, dynamiek.

Hoe kies je de ideale adviseur? Het mooiste is mond tot mond aanbeveling. Dat betekent dat degene die de referentie afgeeft, moet weten dat je erover denkt je onderneming te verkopen…… en dat is nu juist weer een onderwerp dat je niet met derden wilt delen…. je wilt toch niet dat je personeel, je klanten, je concurrent, relaties, van je plannen op de hoogte zijn, nietwaar?

Daarom zijn geschreven aanbevelingen, referenties, van tevreden ondernemers die hun bedrijf verkocht hebben, of een bedrijf hebben gekocht met de hulp van hun adviserende partner een uiterst nuttige tool bij het vinden van de juiste partij om dit cruciale traject optimaal voor je te begeleiden.

Daarom, denk je erover: ik wil mijn bedrijf verkopen. Je zoekt een bedrijfsbemiddelaar die je er door heen sleept. Vraag dan naar haar of zijn referenties!

met vriendelijke groet,

Pleun Bakker

BusinessPartner

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJFVERKOOP
Pleun Bakker
Pleun Bakker is altijd ondernemend geweest, al sinds de blokkendoos. Zelf doen was immer het devies. Op het kinderfietsje de drukke Oudedijk op, tegen het verkeer in want dan kon je dat tenminste goed zien aankomen. Lees meer over Pleun
BusinessPartners