Bedrijfswaardering bedrijf kopen

Bedrijfswaardering bedrijf kopen. Als u een onderneming wilt kopen is naast een bedrijfsanalyse een betrouwbare bedrijfswaardering bedrijf kopen nodig.  Pleun Bakker, oprichter van  BusinessPartners waardeert ondernemingen in het MKB sinds 1998. We maken een begrijpelijke en actuele bedrijfswaardering bedrijf kopen in de betreffende bedrijfstak. Hierbij hanteren wij  de bekende  Discounted Cash Flow methode, de Rentabiliteitswaarde berekening, de Redelijke Marktwaarde, en meerdere multiples. We bepalen de commerciële/economische waarde van de balansposten en de kostenposten op de verlies en winst rekening. Dit kan nog wel eens aanzienlijk verschillen van de jaarrekening die door uw accountant is gemaakt. Deze jaarrekening is uiteraard vervaardigd met fiscale overwegingen.

Bedrijfswaardering bedrijf kopen op basis van de DCF methode

bedrijfswaardering

bedrijfswaardering bij het kopen van een bedrijf

De meeste experts zijn van mening dat via de Discounted Cash Flow methodiek de bedrijfswaardering bedrijf kopen de waarde van een bedrijf  het meest realistisch wordt gecalculeerd. De kasstromen van de komende  jaren worden geprognotiseerd en verdisconteerd met een relevante factor. Hierbij is een goede em kritische afstemming nodig tussen de verkopende partij en ons.  Zo  kunnen we de bedrijfswaardering bedrijf  kopen voor u maken en onderbouwen, als nuttig instrument bij de afweging het betreffende bedrijf over te nemen, of niet, of wellicht  later.

Rentabiliteitswaardeberekening

Een bedrijfswaardering bedrijf kopen volgens de rentabiliteit methode geeft een waarde op basis van de handelswaarde van  het eigen vermogen en de genormaliseerde bedrijfsresultaten in de voorgaande jaren.  Bij de klassieke rentabiliteitswaardeberekening worden de resultaten in de komende jaren echter niet meegenomen.  Wij hebben deze methode uitgebreid met de genormaliseerde gewogen en gemiddelde resultaten in de komende 5 jaar. Zo ontstaat een synthese tussen commerciële balanswaarde en genormaliseerde terugverdienwaarde; een combinatie waar bedrijfswaardeerders vaak naar zoeken.

De Redelijke Marktwaarde

De Redelijke Marktwaarde bepalen we op basis van de prognoses vrije kasstromen van de over te nemen onderneming tijdens de volgende vijf jaren.

De verwachte vrije kasstromen zijn de resultante van de geanalyseerde verwachtingen van omzet, inkoop, kosten en investeringen. Hieruit volgt de terugbetaal capaciteit ten opzichte van de koopsom. Hierbij worden de rentedragende vorderingen en verplichtingen verrekend.

Als we namens u een bieding uitbrengen op de ter overname aangeboden onderneming richting de Redelijke Marktwaarde dan is  de kans aanwezig dat ook de huidige eigenaar van het bedrijf te koop dit als redelijk ervaart. Hierdoor is de kans op een geslaagde bedrijfsovername toegenomen.

Een bedrijf kopen is een onderneming op zichzelf.  De door BusinessPartners professioneel gecalculeerde Redelijke Marktwaarde is hierbij de basis die we na uitgebreid overleg samen met u vertalen naar een bieding.

BusinessPartners declareert voor een bedrijfswaardering een redelijke vergoeding.

Op sommige websites wordt aangeboden de bedrijfswaardering bedrijf kopen online te calculeren door het invullen van de …..  

 Dergelijke standaard templates resulteren niet tot de actuele  marktwaarde van de aan te kopen onderneming

bedrijfswaardering bedrijf kopen

NB: Bedrijfswaardering bedrijf kopen online  is wel mogelijk tegen gereduceerd tarief via  BusinessPartners, mits wederzijds het nodige digitaal & telefonisch overleg met de verkopende partij kan plaatsvinden.

www.bedrijfsbemiddeling.nl

 

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKENOVER BEDRIJFVERKOOP

Bedrijfsbemiddeling

No Cure No Pay

  • Bedrijf verkopen/kopen, van A-Z
  • Gespecialiseerd in bedrijfswaardering
  • Bedrijfsovername Online + per telefoon mogelijk
  • Bedrijfswaardering Online + per telefoon mogelijk
  • Continue persoonlijk contact
  • Krachtige bedrijvendatabase
  • Ervaring als MKB-ondernemer sinds 1965

Op de hoogte gehouden worden van onze aanbiedingen?

Vul dan het onderstaand formulier in en wij houden u op de hoogte!

Aanbiedingen
Direct contact? Mail info@businesspartners.nl of bel 06 543 152 72

Kennis & Actueel

30 december 2016
aannemer

Bedrijfsbemiddeling 2016-2017

Bedrijfsbemiddeling 2016-2017 Beste lezers, Een bijzonder jaar, 2016… en… het is werkelijk voorbijgevlogen. Dat betekent dat we het – zoals altijd –  ook dit jaar weer druk hebben gehad met onze bedrijfsbemiddeling. Hier een overzicht van de verkochte bedrijven in 2016. De  MKBedrijvenmarkt is in 2016 wat meer in beweging gekomen. Niet
Lees verder
14 december 2016

Joint Venture

Joint Venture Een Joint Venture (JV) is een zakelijke samenwerking tussen meerdere partijen. Een Joint Venture is geen rechtspersoon maar kan zich wel als contractpartij jegens derden opstellen. Joint Venture: ondernemerschap pur sang Een JV ontstaat als 2 of meer entrepreneurs  besluiten bij 1 of meer projecten betrokken te zijn.  het uitgangspunt is WinWin.
Lees verder
6 november 2016

Automaterialen Grootveld overgenomen

Jacob Groes neemt Grootveld Automaterialen over Hilversum, september 2011 Grootveld Automaterialen te Hilversum is overgenomen door Jacob Groes. Grootveld Automaterialen is opgericht in 1963. Het bedrijf is gericht op onderhoud aan en auto onderdelen van personenauto’s en kleine bedrijfswagens. Een belangrijk focusgebied is de verkoop en montage van auto-elektronica en
Lees verder
2 november 2016

Verkochte bedrijven

Verkochte bedrijven: dat is ons track record. We proberen altijd te winnen; NO WIN NO FEE       VERKOCHTE BEDRIJVEN De portfolio verkochte bedrijven van BusinessPartners beslaat vele tientallen bedrijven. Een aantal van de door ons verkochte bedrijven ziet u in bovenstaand overzicht. Een bloemlezing van de waardering van de
Lees verder