Bedrijven ter overname

Bedrijfsovername: vele ondernemers en intermediairs zijn op zoek naar bedrijven ter overname. BusinessPartners heeft door haar jarenlange ervaring als intermediair bij MKB-bedrijfsovernames een breed netwerk opgebouwd. Op onze website kunt u een overzicht vinden van actuele bedrijven ter overname en bedrijven die wij succesvol hebben verkocht. De huidige eigenaars van de bedrijven ter overname wensen een optimale bedrijfsoverdracht en een goede prijs voor hun bedrijf. Als u kiest voor BusinessPartners als intermediair bij een bedrijfsovername dan kunt u rekenen op een eerlijk, gestructureerd en transparant proces. Meer informatie? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en vrijblijvend advies.

Kennismakingsgesprek

Een bedrijfsovername: het proces

Het proces van begeleiding bij de verkoop van bedrijven ter overname verdelen wij onder in 5 fases:

1. De voorbereiding: wij beoordelen of uw bedrijf al ‘verkoopklaar’ is en bespreken met u welke acties uitgevoerd worden en onder welke voorwaarden.
2. Bedrijfswaardering: wij maken een vakkundige en heldere bedrijfswaardering die gerelateerd is aan de MKB bedrijvenmarkt. Dan rijst de vraag : hoe verkoop ik mijn bedrijf?
3. Presentatie: uw anoniem bedrijfsprofiel wordt opgemaakt en gepresenteerd in databanken en op websites voor bedrijven ter overname. Na ontvangst van de door BusinessPartners opgestelde getekende geheimhoudingsverklaring ontvangen kandidaat-kopers het door ons vervaardigde verkoopmemorandum.
4. Onderhandelingen: onderhandelen is een kunst. Wat zeggen we wel en wat juist niet, wat doen we nu, wat later; wat telt voor u, wat zijn de speerpunten voor de koper. Wij voeren, eventueel samen met u, uit uw naam onderhandelingen. Hierin nemen wij naast een goede verkoopprijs voor uw onderneming ook overige condities in mee, bijvoorbeeld afspraken voor uw werknemers en relaties.
5. Afronding: als de Due Diligence bevredigend is verlopen en de koper de financiering rond heeft zorgen wij voor de verkoopovereenkomst.

Lees alles over onze aanpak “Hoe verkoop ik mijn bedrijf” op de pagina ‘Fases bedrijfsoverdracht’ op onze website www.bedrijfsbemiddeling.nl of bel ons voor meer informatie!

Hoe verkoop ik mijn bedrijf?

Wij adviseren altijd om een bedrijfsovername (zowel verkoop als aankoop) onder begeleiding van een professionele en betrouwbare specialist te doen. Een bedrijf verkopen is een complex proces en dat wilt u gewoon goed geregeld hebben. Wilt u advies op het gebied van bedrijfsovernames? Wilt u antwoord op de vraag ‘hoe verkoop ik mijn bedrijf?’ Neem dan vandaag nog contact op met BusinessPartners. Wij vertellen u graag hoe wij te werk gaan en staan klaar om samen met u uw bedrijf op een eerlijke en rendabele wijze te verkopen. Voor veel meer informatie: www.bedrijfsbemiddeling.nl. U kunt ons bereiken op 06-54315272 of door het contactformulier in te vullen.