Bedrijfsbemiddeling 2016-2017

aannemer

aannemer

Bedrijfsbemiddeling 2016-2017

Beste lezers,

Een bijzonder jaar, 2016… en… het is werkelijk voorbijgevlogen.

Dat betekent dat we het – zoals altijd –  ook dit jaar weer druk hebben gehad met onze bedrijfsbemiddeling. Hier een overzicht van de verkochte bedrijven in 2016.

De  MKBedrijvenmarkt is in 2016 wat meer in beweging gekomen. Niet stormachtig, dat hadden we ook niet verwacht. Het na-ijl effect van de crisis is- zeker in het MKB- nog voelbaar. Heel verklaarbaar als we ons realiseren dat de waarde van een bedrijf bepaald wordt door de bedrijfsresultaten over meerdere jaren. De verbetering van de bedrijfsresultaten is wel ingezet maar dat gaat bij veel MKbedrijven geleidelijk. Uitgestelde investeringen moeten worden ingehaald. Daarbij verschillen de revival verschijnselen per branche en per regio.schilder Vergelijk het maar met de huizenmarkt. Je wilt  laten schilderen of je wilt verbouwen?  Probeer nu eens een schilder of een aannemer te krijgen….aannemer

De revival is inderdaad Nederland breed ingezet. Het  Centraal Plan Bureau bevestigt de economische groei. Er wordt  weer geïnvesteerd. Door de ondernemers, door investeerders, zelfs door de mensen, de crowd.

De banken blijven achter… we kunnen niet anders zeggen. De banken vragen in de meeste gevallen  nog steeds een paraplu en daarbij een garantie dat het droog blijft……bedrijfsoverdrachten in 2017

We verwachten dat de positieve tendens zich in 2017 zal voortzetten, waarbij het na-ijl effect van de recessie zal verminderen , als zich tenminste geen ernstige gebeurtenissen voordoen waardoor een nieuwe recessie zou ontstaan….. Gelukkig is een sterke eigenschap van de ondernemer dat hij kansen ziet en er voor gaat.

 

Wij gaan er ook voor in 2017!     Proost !

 

 

 

 

Laat BusinessPartners u adviseren.
Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJFVERKOOP