Waterturbinesysteem; verbetering windmolenparken op zee

Waterturbinesysteem; verbetering windmolenparken op zee

1.000.000

NL,EU,GB, WW

Ref: 1351JH

 

Onze opdrachtgever heeft voor opwekking van energie op grotere schaal een specifiek waterturbine systeem ontworpen, ontwikkeld, getest en bewezen. Specifiek voor de zeer efficiente werking van dit hydroturbinesysteem is dat gebruik gemaakt wordt van een venturi systeem t.b.v. eb en vloed. Deze verdubbelen de stromingkracht in de turbinebuis en veroorzaken daardoor meer power. Na veel R&D en tests zijn de diverse proefmodellen thans optimaal in en kunnen ze op werkelijke grootte gefabriceerd en geplaatst worden op daartoe geschikte locaties, namelijk daar waar voldoende stromingkracht en ruimte voorhanden is.

 

Grote voordelen van energie opwekken met behulp van hydroturbines:

 

  • Doorlopende werking; geen last van windstilte
  • Geen optische milieu vervuiling
  • Aanmerkelijk Goedkoper
  • Levensduur

Het grootste model van opdrachtgever heeft 18 turbines met een diameter van 9,5 meter en levert ca 25.000 MWh /jaar bij een stroomsnelheid van 

2,5 m/sec/9 km/u of 5 Kn/u. De productie- en installatiekosten excl. walaansluiting bedragen ca € 25 miljoen voor dit systeem van 18 turbines; dat is ca 60% goedkoper dan vergelijkbare windmolen capaciteit.

Het onderhoud van deze systemen is fors eenvoudiger. Goedkoper dan dat van windturbines.

De levensduur van het hydroturbinesysteem wordt geschat op 35 jaar.

 

De ontwerper/eigenaar wenst het systeem over te dragen aan een partij die in staat is het systeem toe te passen, tegen een vergoeding aan onze opdrachtgever die in verhouding is met de toepassing ervan.