Waterturbine systeem ter vervanging windmolens

Waterturbine systeem ter vervanging windmolens

500.000

Nederland, Europa, Wereld

Ter overname aangeboden

 

Waterturbine ter vervanging windmolens

 

Ref: 1351JH

 

Onze opdrachtgever heeft voor opwekking van energie op grotere schaal een specifiek waterturbine systeem ontworpen, ontwikkeld, getest en bewezen. Specifiek voor de zeer efficiënte werking van dit hydroturbinesysteem is dat gebruik gemaakt wordt van trechters t.b.v. eb en vloed. Deze verdubbelen de stromingkracht in de turbinebuis en veroorzaken daardoor meer venturi werking. Na veel R&D en tests zijn de diverse proefmodellen thans optimaal in werking en in opbrengst en kunnen ze op werkelijke grootte gefabriceerd en geplaatst worden op daartoe geschikte locaties, namelijk daar waar voldoende stromingkracht en ruimte voorhanden is.

 

Grote voordelen van energie opwekken met behulp van hydroturbines:

 

  • Doorlopende werking; geen last van windstilte
  • Geen optische milieu vervuiling
  • Goedkoper
  • Levensduur

 

Het grootste model van opdrachtgever heeft 18 turbines met een diameter van 9,5 meter en levert ca 25.000 MWh /jaar bij een stroomsnelheid van

2,5 m/sec/9 km/u of 5 Kn/u. De productie- en installatiekosten excl. walaansluiting bedragen ca € 25 miljoen voor dit systeem van 18 turbines; dat is ca 60% goedkoper dan vergelijkbare windmolen capaciteit.

De levensduur van het hydroturbinesysteem wordt geschat op 35 jaar.

 

De ontwerper/eigenaar wenst het systeem over te dragen aan een partij die in staat is het systeem toe te passen, tegen een vergoeding die in verhouding is met de toepassing ervan.

 

BusinessPartners bij monde van bedrijfsmakelaar Pleun Bakker informeert u graag verder.