Ter overname: (Belang in) Metaal productie bedrijf in Oost-Europa

Ter overname: (Belang in) Metaal productie bedrijf in Oost-Europa

1.950.000

Oost EU

Ter overname aangeboden:

 

 

Metaal productie bedrijf in Oost-Europa

 

 

 

Ref:221249 TDB

Opdrachtgever biedt een aandelenbelang aan van een fabriek in metaalproducten, (voornamelijk stans en ponsen, snij. zet en laswerk)  gevestigd in Oost-Europa nabij de EU-grens. Deze onderneming heeft zich een prima reputatie verworven in West-Europa. Gegarandeerd groeipotentieel.

 

De Nederlandse ondernemer heeft dit metaal productiebedrijf opgericht in 2013. Men fabriceert en levert voornamelijk bevestigingsmaterialen behoeve van de bouw, en de bouwgroothandel, zoals steunen, profielen en bevestigingsbeugels en ook constructiewerk. Kleine en middelgrotere series worden geleverd aan gekende Multinationals en lokale technische groothandels in Europa, grotendeels in Nederland. Men levert prima kwaliteitsproducten, adequaat en snel, en tegen concurrerende prijzen. Nieuwe producten kunnen snel gemaakt en geleverd worden. Turn key solution / instapklaar voor een koper/klant. Volledig ISO (SGS) en EN gecertificeerd , CE keurmerk.

 

De productie van het bedrijf is gevestigd in 2 productiehallen van resp. 400m2 en 300 m2, de kantoren beslaan 90 m2. Het complex is gehuurd. De ondernemer heeft inmiddels 6.600 m2 bouwgrond gekocht op een industrieterrein waar een aantal internationaal bekende bedrijven is gevestigd. Op dit bouwterrein zal een nieuwe productiehal worden gebouwd.

 

 

Het bedrijf heeft een steady workforce van ca 20 werknemers, de gemiddelde leeftijd is 30-35 jaar. Het management en engineering spreken Engels en Duits, de ondernemer spreekt ook Nederlands. Internationaal georiënteerd. Uitstekende OTD en PPM scores.

 

Onze opdrachtgever zoekt een koper-medeaandeelhouder voor een aandelenbelang in deze onderneming; bijvoorbeeld een groothandel of een machinefabriek die behoefte heeft aan de consistente toelevering van metaalproducten (bij voorkeur maar niet noodzakelijk ten behoeve van de bouw) die door de onderneming van onze opdrachtgever gefabriceerd kunnen worden.

 

De omzet (90% op contract-basis,) beweegt zich tussen € 1,5 en € 2 Mio; Ebitda zal doorgroeien naar ca € 400K. Het machinepark heeft een waarde van ca € 320K. De aangekochte grond heeft een waarde van ca € 70K.

 

 

In overleg met opdrachtgever is de waarde van 100% van de aandelen gesteld op € 1,95 Mio in combinatie met een Earn Out regeling.

 

Een uitgebreid Informatiememorandum is beschikbaar.