Bedrijf dat robot voor cardiolologisch onderzoek ontwikkelt

Bedrijf dat robot voor cardiolologisch onderzoek ontwikkelt

1.000.000

Nederland

Bedrijf dat robot voor cardiolologisch onderzoek ontwikkelt

Ref: 1333 ER

Hart-en vaatziekten is ‘s werelds grootste doodsoorzaak (WHO 2019), maar wordt vaak te laat of zelfs helemaal niet ontdekt. In bepaalde patiëntengroepen, zoals vrouwen, ouderen en diabetici, kan een breed scala aan zelfs vage symptomen wijzen op ernstige hartziekte. Onopgemerkt hartfalen heeft wereldwijd hoge sterftecijfers. Als hartaandoeningen tijdig en efficiënter worden gedetecteerd, kunnen meer mensen worden gered en kan de sterfte met de helft worden verminderd.
Het belangrijkste cardiologisch diagnostisch medium is echografie. Goede en tijdige echo’s redden wereldwijd levens. Echter, de huidige quick look methoden leiden vaak niet tot een optimale beeld weergave. High-end echocardiografie is vaak niet beschikbaar, of goed opgeleid personeel ontbreekt, waardoor veel hartfalen onopgemerkt blijft.

Onze cliënt is een betrokken cardioloog, die dagelijks een tekort aan echocapaciteit ervaart. Hij ontwikkelde een robot om deze ernstige tekortkoming in de hartzorg op te lossen. De robot levert echobeelden waarbij de patient is gepositioneerd op een specifiek ontworpen bed. De Technische Universiteit Delft, het Erasmus Medisch Centrum en een robot gespecialiseerd bedrijf zijn waardevolle partners. Het potentieel en de waarde van deze uitvinding wordt bevestigd door onafhankelijke cardiologen en robotexperts. De gepatenteerde robot gaat in 2021 het stadium van klinische proeven in. Echocardiografie vormt een snel groeiende markt en is steeds vaker te vinden in niet-hartafdelingen zoals de huisartsenpraktijk, in anesthesie en Spoedeisende Hulp (SEH) en Intensive Care Units (ICU). De robot is ook een grote verbetering voor cardiologie klinieken, als triage tool voor high-end echo. Zo kan de robot de echocapaciteit wereldwijd verhogen. Bovendien bespaart deze techniek niet alleen personeel en tijd, maar kan ook een omzetstijging van 98% worden gerealiseerd, bij 21% minder kosten per echo.

Onze opdrachtgever, medewerkers en studenten hebben veel tijd, moeite en kosten in dit project gestoken. Een proof of concept is beschikbaar. De markttoetreding wordt verwacht in 2023. Om deze applicatie te converteren naar een wereldwijde realisatie is een financiële en marketingpartner nodig.

Client is bereid een eerlijk aandeel toe te kennen naar rato van de investering
van een betrokken partner.

Pleun Bakker, oprichter van BusinessPartners, informeert u graag verder.

BusinessPartners