U wilt een bedrijf kopen of verkopen?

Dé partner bij succesvolle bedrijfsovernames en fusies in het MKB.

Sinds 1965

Wij zijn Businesspartners

No Cure No Pay

Bedrijf verkopen? Maak een afspraak | Patent verkopen? Maak een afspraak

U wilt uw bedrijf verkopen, een koper wil uw onderneming kopen, de bank, participatie

Wilt u uw bedrijf ooit overdragen? BusinessPartners maakt als adviseur van uw organisatie een professionele en heldere bedrijfswaardering tegen een redelijke vergoeding. Uw organisatie wordt door ons (anoniem) Nederland-breed in de MKB bedrijvenmarkt of desgewenst internationaal gepresenteerd. Na kennismaking onder geheimhouding, na de onderhandelingen, na voorlopige overeenstemming zal de bedrijfsovername specialist van de koper van uw bedrijf de financiering van de voorgenomen transactie zien rond te krijgen.

We kunnen daarbij assisteren; we hebben uw bedrijf inmiddels leren kennen en de waardebepaling gemaakt . Het proces van presentatie op de databanken en bij onze netwerken, het onderhandelen, contractwerk, de afronding van de transactie doen we op basis van No Cure No Pay.

Laat BusinessPartners u adviseren

Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJF VERKOOPEN
Marktpositie van uw onderneming versterken door het kopen van een bedrijf?

Door het aankopen van een bedrijf kunt u marktaandeel verwerven. Of wenst u te investeren in een onderneming ? BusinessPartners vindt de onderneming die bij uw bedrijfsstrategie past en synergie voor uw organisatie oplevert. We maken een waardebepaling en een bedrijfsanalyse van het aan te kopen bedrijf tegen een faire vergoeding. Het traject van anonieme presentatie, zoekactie, bedrijfsanalyse en bedrijfswaardebepaling, het onderhandelen, de bedrijfsovernamefinanciering, de transactie en contractwerk doen we volgens het No Cure No Pay principe. Zo is uw belang ons belang.

Laat BusinessPartners u adviseren

Vraag geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

KENNISMAKEN OVER BEDRIJFVERKOOP

Wie kan u beter over ons vertellen dan onze eigen relaties

 • ICT bedrijf te koop
  Wij zijn een jong bedrijf met een kapitaalbehoefte. Onze producten zijn gevalideerd door de markt. Er is veel belangstelling voor onze producten, niet alleen in Nederland. Pleun, als ervaren ondernemer, begrijpt dit als geen ander. De klik met Pleun was er vanaf het eerste moment. De contacten zijn altijd zakelijk en inhoudelijk. Wat ons betreft het enige juiste. Pleun heeft ons in contact gebracht met enkele investeerders. Deze contacten zijn succesvol geweest. Serieus, resultaatgericht en professioneel, zo hebben wij Businesspartners (in het bijzonder Pleun) ervaren.
  Een team van enthousiaste ondernemers.
 • ICT bedrijf te koop
  Na een prettige kennismaking met Pleun Bakker van BusinessPartners op zijn kantoor besloten wij met hem in zee te gaan en hebben we hem opdracht gegeven tot de verkoop van de aandelen van Mercurius Company B.V inclusief de activiteiten van Webstore Yamk. De algemene voorlichting, de bedrijfswaardering en memorandum ware tot volle tevredenheid, waarna het verkoop proces werd gestart. BusinessPartners heeft de juiste koper binnen 6 maanden gevonden en na prima onderhandelen, een goede intentie overeenkomst en het koopcontract met een earn out is de overdracht bezegeld bij de notaris. We zijn heel tevreden over de begeleiding door Pleun Bakker; hij was altijd bereikbaar en hij zorgde voor een prima communicatie.
  Martin Grazul
  Yamkas
 • Jaap Zeeuw van der Laan
  De eerste keer dat wij Pleun Bakker spraken leerden we hem kennen als adviseur van de verkopende partij. Pleun denkt als adviseur van de verkopende partij uiteraard als eerste aan de belangen van zijn klant, maar verloor daarbij ons, de kopende partij, zeker niet uit het oog. Wij kennen na een succesvolle transactie Pleun als een eerlijke, ervaren en zeer kundig adviseur. Pleun was vanaf het begin duidelijk in de communicatie, helder, open en recht door zee. Hij heeft alle partijen bij elkaar gebracht, bemiddeld en de transactie tot een goed einde gebracht naar ieders tevredenheid. Namens ons allen wil ik je hartelijk danken voor je geduld en inzet.
  Jaap Zeeuw van der Laan
  Landlane Capital BV
 • ICT bedrijf te koop
  Toen ik besloot om mijn zaak LiftBoxx te verkopen in verband met pensionering kwam ik in contact met Pleun Bakker.  Hij gaf me een compleet andere kijk op de verkoopcijfers en bracht me in contact met interessante kandidaat overnemers. Hij begeleidde me in alle gesprekken op een zeer professionele manier en dit leidde uiteindelijk tot een samenwerking mkandidaat van mijn keuze. Ook na het ondertekenen van het contract kreeg ik uitstekende begeleiding van Pleun Bakker. Ik zou zeker terug weer met hem van start gaan. 
  René Cox
  Liftboxx
 • ICT bedrijf te koop
  Er bleek dat binnen de familie geen opvolging voorhanden was. Bij Business Partners, en met name bij jou, hebben wij een partij gevonden die qua deskundigheid en marktbenadering een succesvolle overname tot stand heeft gebracht. Business Partners verzorgde een solide bedrijfsanalyse. Uit deze analyse kwam naar voren dat het bedrijf een enorme voorraad remonderdelen bezit die in de toekomst nog verkocht moest worden. Dit onderdeel was een bijzondere uitdaging bij het vinden van een geschikte overnamekandidaat die hiermee om zou kunnen gaan. Door de bankencrisis werd de financiering een onmogelijkheid voor de overnamekandidaten. Omdat Pleun bleef geloven in de verkoopbaarheid van ons bedrijf, heeft hij door de jaren heen zich als een pitbull vastgebeten in dit dossier. Dit heeft er toe geleid (na 10 jaar) dat C & C Parts BV na stevige onderhandelingen en met creatieve oplossingen met betrekking tot de voorraad, is overgenomen voo de vraagprijs door Frans van der Linden, in combinatie met een participatie van het LIOF. Wij kijken terug op een succesvol traject en danken Business Partners en Pleun in het bijzonder voor alles wat ze door dik en dun voor ons hebben gedaan.
  Wiel en Mia Claessen
  C&C Parts B.V.
 • Dunico is een full service reclamebureau dat allerlei online & offline marketing & communicatie mogelijkheden biedt om een merk in de markt te zetten of een merk te versterken. Naast het bouwen, onderhouden en hosten van websites en webwinkels verzorgt Dunico media inkoop, e-mail marketing, abri campagnes, animatiefilms, opmaak van advertenties, ontwerp van huisstijlen en andere vormen van marketing & communicatie voor zowel multinationals als MKB bedrijven. In het begin vond ik de samenwerking wel spannend omdat ik het idee had dat Pleun in mijn branche nog niet heel veel verkopen had gedaan. Ik vroeg mij af of mijn verkoop niet heel anders was dan de verkoop van bijvoorbeeld een fabriek. In onze gesprekken kwam al snel naar voren dat Pleun met al zijn ervaring en expertise de “right man for the job” was. Pleun heeft de verkoop van begin af aan met veel deskundigheid geleid. Hij wist op de juiste momenten mijn ongeduldigheid af te remmen en gaf vertrouwen om een succesvol einddoel te bereiken. Pleun zorgt voor een zorgvuldige selectie van kandidaten en laat kandidaten voordat er teveel informatie weg gegeven wordt een geheimhoudingsverklaring tekenen. De bedrijfswaardering die uitgevoerd wordt is is grondig en realistisch. Dat is fijn voor zowel verkoper als koper. Je ziet hier ook in terug dat Pleun veel ervaring heeft op financieel gebied. In alle onzekerheid die bij een bedrijfsovername komt kijken is Pleun de rustgevende factor en geeft hij in alle kalmte de richting aan naar een succesvolle verkoop.
  David Pinto
  Dunico
 • ICT bedrijf te koop
  In november 2018 middels de website contact gelegd met Business Partners. De reactie kwam snel van de heer Pleun Bakker. Na een eerste telefonisch contact volgde al snel een persoonlijke ontmoeting. Hierin werden de werkwijze, uitgangspunten en plan van aanpak besproken. Deze voortvarende en no-nonsens insteek spraken mij zeer aan en deed mij besluiten om hem de verkoopopdracht van mijn onderneming te verstrekken. Vrij snel daarna zijn wij in 2019 in contact gekomen met een aantal serieuze kandidaten waarbij het mogelijk was om met een partij de zaak naar tevredenheid af te ronden. Momenteel zitten wij in een overdracht fase welke prima verloopt en in de loop van volgend jaar zal zijn afgerond. Een belangrijke overweging in het verkooptraject was om voor de continuïteit naar de klantenkring en toeleveranciers zorg te dragen en dit is gelukt.
  A.Dekker
  VARICLEAN benelux bv
 • Harry Kroeze
  Op het moment dat mijn zakenpartner en ik begin 2009 het besluit namen om onze bakens te verzetten, was de financiële crisis al flink op gang. Met geen mogelijkheid konden wij toen voorzien dat het effect hiervan en vooral van een aantal onvoorziene gebeurtenissen, van zo grote invloed zouden zijn.
  Harry Kroeze
  HCA Project Support B.V.
 • Business Partner Overeenkomst
  Voor de voorgenomen bedrijfsoverdracht van Encare Arbozorg BV heeft haar moeder­maatschappij Mensura voor BusinessPartners gekozen. Pleun Bakker, oprichter van BusinessPartners, was van meet af onze contactpersoon. Hij heeft ons prima ingelicht en begeleid bij de voorbereiding van de bedrijfsoverdracht. Na de professionele bedrijfswaardering en diverse overlegsessies heeft Pleun Bakker onze organisatie in de markt aangeboden aan de belangrijkste spelers in de Arbozorg in Nederland. Na verschillende contacten en meetings is gekozen voor een intentie om de bedrijfs­overdracht van Encare met Zorg van de Zaak te laten plaatsvinden. De onderhandelingen en het uitwerken van alle aspecten is kundig en prettig verlopen, met als resutaat dat de bedrijfsoverdacht op 14 juni 2016 tot volle tevredenheid van alle partijen is ondertekend. Met dank aan Pleun Bakker van BusinessPartners, die wij graag aanbevelen. Het proces van de bedrijfsoverdracht is door BusinessPartners uitgevoerd op basis van no cure no pay.  
  anoniem
  Encare Arbozorg BV:
 • Business Partner Overeenkomst
  Ter ondersteuning, begeleiding en afronding van het verkooptraject van mijn bedrijf Jac Coolen Techniek BV heb ik samengewerkt met Dhr. Pleun Bakker van Business Partners te Maastricht. Pleun heeft een realistische bedrijfswaardering gemaakt, hij heeft de koper gevonden en de onderhandelingen begeleid vanaf het eerste gesprek tot en met het verkoop contract.  
  Bert Vanwersch
  Jac Coolen Techniek
 • ICT bedrijf te koop
  Wij hebben Business Partners leren kennen als een zeer professionele partij. Hiermee verklaren wij, dat Business Partners, gevestigd in Maastricht, tot zeer grote tevredenheid de bemiddeling in de verkoop van Venema Advies BV heeft verricht. Wij danken Business Partners voor hun inzet  en wensen hun veel geluk en succes met verdere opdrachten.
  R. Geraerts
  Stamrecht bv
 • ICT bedrijf te koop
  Ik heb altijd met veel plezier bij dit bedrijf gewerkt en hier het vak in de praktijk geleerd. Toen ik in het verleden met Jaap Hospers sprak over bedrijfsopvolging gaf hij aan dat ik de zaak op termijn over zou kunnen nemen. Sindsdien hebben we naar de overname toe gewerkt.  Jaap heeft me geleidelijk steeds meer verantwoordelijkheid gegeven zodat ik nu na de overname het bedrijf geheel zelfstandig kan runnen. Na de eerste gesprekken over de bedrijfswaardering en het overnameproces hebben we de financiering aangevraagd. Gelukkig wilde de ABN meedenken en hebben we een goede financiering af kunnen sluiten. De overname is prettig verlopen en ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. We zijn van plan te blijven investeren in het bedrijf. Als eerste komt er een nieuwe remmenbank en een nieuwe huurauto  zodat de klanten over vervangend vervoer kunnen beschikken. Jaap blijft nog parttime actief.  Verder gaat mijn vader meewerken op kantoor om de efficiëntie in de werkplaats te verbeteren en gaan we meer aan promotie doen. Jaap Hospers:  "Jean-Paul de Graaf van BusinessPartners brengt zijn auto al jaren naar ons voor onderhoud. Toen ik hoorde dat hij bedrijfsovernames begeleidt heb ik hem aangesproken om te zien wat de mogelijkheden waren. BusinessPartners heeft een waardering opgesteld, de onderhandelingen gevoerd en de intentie en definitieve koopovereenkomst opgesteld. Het was voor beide partijen gunstig dat we van fiscale doorschuiving gebruik konden maken waardoor de overnamesom beter financierbaar was voor de koper en de opbrengst na belasting geoptimaliseerd kon worden. De bedrijfsoverdracht is goed verlopen met een prima resultaat voor zowel de verkoper als voor de koper."  
  Jaap Hospers
  Hospers, autoservice
 • Business Partner Overeenkomst

  "WIJ BEVELEN PLEUN BAKKER GRAAG AAN"

  De onderhandelingen en het uitwerken van alle aspecten is kundig en prettig verlopen (meer…)
  Y. Laureyssens
  Finance & Administration Mens Groep
 • Business Partner Overeenkomst
  Na 20 jaar een winkel met verkoop van kaarten, kado’s, bonbons en snoepgoed in Maarssen te hebben gedreven werd het tijd voor iets anders. Medio 2009 heb ik via internet de site van BusinessPartners gevonden en een mail gestuurd. Ik wilde graag vrijblijvend advies over de waarde en hoe het proces zou gaan. Via BusinessPartners nam bedrijfsmakelaar Joke Holm contact met mij op. Zij heeft mij enorm goed geadviseerd  en daarom  heb ik in februari 2010 opdracht gegeven aan BusinessPartners tot verkoop van de winkel. De uitwerking van de analyse en waardebepaling door BusinessPartners gaf mij veel vertrouwen in een verkoop aan de juiste opvolger van mijn winkel. Na met een aantal potentiële kandidaten te hebben kennisgemaakt, heb ik eind maart kennisgemaakt met Simone Block. Zij leek de juiste opvolger. Uiteindelijk werd op 16 april 2010 na een paar uitgebreide besprekingen de koopovereenkomst die door BusinessPartners was opgesteld getekend. Simone Block heeft vanaf dat moment regelmatig in mijn winkel meegelopen en de overdracht op 25 juli was dan ook geen enkel probleem. De begeleiding door BusinessPartners is mij zeer goed bevallen, professioneel en zeer discreet zijn de juiste kandiaten uit de reacties gefilterd en aan mij voorgesteld.  
  Jolanda van Vliet
  Lollypop's kadoshop
 • Business Partner Overeenkomst
  Kruiningen, 20 maart 2013   Beste Jaco, Wij willen je nogmaals bedanken voor de goede begeleiding bij het verkopen van onze drogisterij. Vanaf onze eerste ontmoeting hadden wij een goed gevoel bij je aanpak, die was zakelijk en nuchter. Je kwam betrouwbaar over en dat heb je bewezen in het vervolgtraject. (meer…)
  Gertrude en Marcel van der Jagt
  verkoop drogisterij Van der Jagt
 • Vermeulen Gommans 11
  Hierbij wil ik jullie hartelijk bedanken voor de doeltreffende manier waarop... (meer…)
  Ton Vermeulen
  Vermeulen Gommans, bermverzorging
 • Business Partner Overeenkomst
  Ik heb in 2005 een Belastingadviesbureau opgericht en heb het er vanaf de datum van oprichting erg druk mee gehad. Natuurlijk is dat alleen maar geweldig, maar op een zeker moment werd het werk teveel en stond ik voor de keuze om of uit te breiden of om (een deel van) de aandelen te verkopen. Ik ben toen op internet gaan zoeken naar een bedrijfsmakelaar bij mij in de buurt en ik ben toen met Ton Goossens van BusinessPartners in contact gekomen. (meer…)
  anoniem
  belastingadviesbureau
 • Business Partner Overeenkomst
  Aandelentransactie Vanaf begin 2008 had Joke Holm van BusinessPartners contact met de heer van der Wouden, eigenaar van het bedrijf. Hij beschikte niet over bedrijfsopvolging dus was het devies, samen vooruit denken. Na diverse evaluaties, voorbereidingen en besprekingen gaf van der Wouden de opdracht tot verkoop van het bedrijf in maart 2010. (meer…)
  vd Wouden
  Wouden, vd, Metaalbewerking
 • Business Partner Overeenkomst
  Geachte heer Bakker, Enige tijd gelden mailden we u het zoekprofiel van Manager Corporate Finance. Mede dankzij uw bereidwilligheid om met ons mee te denken hebben wij 8 geschikte kandidaten kunnen presenteren. Een geweldig resultaat. Hartelijk dank daarvoor. (meer…)
  Lucas van der Waal
  Converge, werving & selectie
 • ICT bedrijf te koop
  Februari 2011: bedrijfsoverdracht van Robo Installatietechniek (Obdam).   BusinessPartner: Herman Disma   Activa/Passiva Transactie De eerste contacten met het bedrijf vonden in 2004 plaats. De contacten met de twee eigenaren bleven en resulteerden in een opdracht tot verkoop van het bedrijf in de zomer van 2010. Het bedrijf is al sinds 1979 actief in de installatiebranche. Men verzorgt ondermeer installaties op het gebied van gas, loodgieterwerk, sanitair, centrale verwarming en aardwarmte. (meer…)
  Robo Installatietechniek (Obdam)
  Robo, installatiebedrijf
 • Business Partner Overeenkomst

  We zouden zeker BusinessPartners weer inschakelen !!

  Referentie Leendert van de Pol/BusinessPartners - Angxelo
  Medio 2010 hebben wij na zorgvuldig afwegen besloten om onze activiteiten te verkopen om ons volledig te kunnen richten op een aantal nieuwe innovaties. Wij hadden reeds ervaring met een bedrijfsoverdracht in het verleden via een professionele corporate finance organisatie. Toch hebben we besloten om verder in de markt naar andere partijen te kijken die wellicht een andere werkwijze / benadering konden hanteren.  (meer…)
  Peter van Dam
  Angxelo
 • Business Partner Overeenkomst
  Aan: BusinessPartners
  Geachte heer Disma, Met plezier spreek ik mijn waardering uit over uw bijdrage in het verkooptraject van de aandelen van mijn bedrijf Aristo Pers B.V. Het door u vervaardigde verkoopmemorandum en de waardebepaling waren prima instrumenten ter ondersteuning van de gesprekken met geïnteresseerden. (meer…)
  J.C.V. Blokker
  Blokker
 • CDV 11
  Het eerste contact met Herman Disma van BusinessPartners ontstond medio 2004. In gesprek op ons kantoor heeft hij uitgelegd welke route er wordt gevolgd om een bedrijf te verkopen. Op dat moment was ik er nog niet klaar voor. Echter eind 2009 volgde er een hernieuwd contact. (meer…)
  Aad Peekel
  CDV
 • Broer 1 11
  In april 2006 hebben mijn broer en ik u opdracht gegeven voor de bemiddeling bij de verkoop van ons bedrijf. In de loop van mei 2006 dienden zich een groot aantal kandidaten aan, waaronder enkele zeer serieuze gegadigden. (meer…)
  J.Broer
  Broer machinefabriek
 • Brons 21
  In 2009 besloten wij om gezondheidsredenen onze wassalon/ wasserij te koop te zetten, eerst zelf geprobeerd tot dhr. Loefs belde of hij de verkoop mocht bemiddelen. Afspraak gemaakt n besloten om met Business Partners in zee te gaan. (meer…)
  Peter en Sylvia Brons
  Brons, wasserij
 • Daemen1
  Na onderhandling met meerdere kandidaten is Businesspartners er in geslaagd om tot een goede deal te komen inclusief de verkoop van het Onroerend Goed. (meer…)
  Marc Daemen
  Daemen, tuinmachines
 • DOS 11
  Na deze snel en accuraat is uitgevoerd door BusinessPartners is in een vervolg gesprek naar voren gekomen wat de waarde van het bedrijf zou zijn.  (meer…)
  H.Huisman
  DOS, bouwer van bakkerijovens
 • Educa 1 11
  Toen wij begin dit jaar voor het eerst contact hadden, konden wij niet bevroeden dat de verkoop van Educa Travel zo voorspoedig zou verlopen. (meer…)
  Hans Drijkoningen
  Educa, reisbureau
 • Emka
  Bedankt voor de uiteindelijke overdracht van ons beveiligingsbedrijf Emka Beveiligingen B.V (meer…)
  Mevlüt en Gerda Kocer
  Emka, beveiligingsbureau
 • Encare Zorg
  Na de professionele bedrijfswaardring en diverse overlegsessies heeft Pleun bakker onze organisatie in de markt aangeboden aan de belangrijkste spelers in de Arbozorg in Nederland. (meer…)
  Yoeri Laureyssens
  Encare, zorginstelling
 • Enthoven
  Een bedrijf kopen doe je maar een keer. Dus moet het echt goed gaan en achteraf kan je niets terugdraaien. Dus is het van groot belang dat alles goed geregeld is en dat je achteraf niet terug kijkt op dingen die je anders had moeten regelen. (meer…)
  Jacques Enthoven
  Enthoven, tuinbouwtechniek
 • Gloudemans
  In de loop van oktober 2005 hebben wij voor de eerste keer kennis met elkaar gemaakt. Dit heeft er toe geleid dat ik op 7 maart 2006 opdracht aan BusinessPartners heb gegeven om mij te begeleiden in de verkoop van de activa van Installatietechniek Gloudemans BV.  (meer…)
  Wim Gloudemans
  Gloudemans, installatiebedrijf
 • Grootveld recentie
  Jean-Paul de Graaf van BusinessPartners Bedrijfsmakelaars heeft de bedrijfsoverdracht op een prettige manier begeleid. Door zijn doorzettingsvermogen is de deal rond gekomen. (meer…)
  Erik Grootveld
  Grootveld, automaterialen
 • Guide van de Velden
  Hierbij wil ik u bedanken voor het vele werk dat u heeft verricht om onze studio te verkopen. (meer…)
  Guido en Eefje van der Velden
  Guido vd Velden Reclamestudio
 • Koomen
  Als eigenaren van een loodgieters en installatiebedrijf waren wij aan het filosoferen over de toekomst.De zaken gaan goed. Erg goed zelfs, maar we genieten niet genoeg. Willen we toch een bedrijf overnemen of proberen we zelf voor verder uitbreiding te zorgen. (meer…)
  Michèl en Margreet Ligthart
  Koomen, installatiedrijf
 • Kumulus
  Mede dankzij innovatief en geduldig onderhandelen heeft Dhr Bakker  behalve er een redelijke overnameprijs ook een functie als Hoofd Dans bij Kumulus voor mij uitgesleept en hebben ... (meer…)
  Bernadet Schouten
  Kumulus, balletstudio
 • Luitjes
  Eindelijk is dan toch dit lange traject afgesloten en is de verkoop van ons bedrijf gerealiseerd, maar desondanks bleef je tot het einde toe beschikbaar en heb je steeds je volledige inzet getoond. (meer…)
  Anneke en Kees Luitjes
  Luitjes, installatiebedrijf
 • Melamo
  Op termijn wilde we ons bedrijf verkopen aan een partij die het bedrijf zou voortzetten, met behoud van ons personeel. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt tussen Business Partners en Melamo. (meer…)
  Jan Meeuws
  Melamo, machinefabriek
 • Moor
  In juni 2010 heb ik een eerste gesprek gehad met Jaco van Tol van Business partners. Hij had een goede en eerlijke uitleg met veel info omtrent de mogelijkheden. (meer…)
  Jan Moor
  Moor, installatiebedrijf filtertechniek
 • NL Products
  Eind 2010 had ik voor mijzelf de beslissing al genomen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, alleen in welke vorm was toen nog niet duidelijk. (meer…)
  Koen de Louw
  NL Products, Groothandel Domotica
 • Qnap
  Je hebt in 2002 tot tevredenheid een waardebepaling en analyse van mijn bedrijf gemaakt, en vervolgens heb ik Business Partners de opdracht tot verkoop gegeven. (meer…)
  Ki Tan
  Qnap, IT
 • QPI
  Medio 2003 hebben wij kennis gemaakt naar aanleiding van een mogelijke verkoop van een IT firma. (meer…)
  Arjan Warnaar
  QPI, IT bedrijf
 • Schouten
  In 2007 gingen we ons oriënteren wat de mogelijkheden waren om op een goede manier ons bedrijf Schouten Elektrotechniek  te verkopen. (meer…)
  Siem en Peter Schouten
  Schouten, installatiebedrijf elektro
 • ICT bedrijf te koop
  Door middel van deze brief wil ik je, mede namens Gaston, hartelijk bedanken voor de vakkundig en betrokken wijze waarop Business Partners, i.c. jij en Rob, hebben bemiddeld bij het verwerven van AEM bv te Maasbree. (meer…)
  Hans Leissner
  Vorselen, van, installatiebedrijf tuinbouw
 • ICT bedrijf te koop
  Met hem kwam de overeenkomst tot stand voor verkoop-bemiddeling van genoemde B.V. (meer…)
  H. van de Weerd
  Weerd vd, graveerindustrie
 • ICT bedrijf te koop

  ~iortho

  Business Partners

  Rijksstraatweg 208A T +31 (0)55 3232488 T.a.v. de heer P. Bakker                                                                                                    7395 MG Teuge                                                                                                           F +31 (0)55 3232262 Alexander Battalaan 20                                                                                                 Postbus 31                                                                                                                     E info©diortho.n1 6221 CD Maastricht.                                                                                                    7390 AA Twello                                                                                                           I www.diortho.n1 Teuge, 3 oktober 2005 Behandeld door: Th. van Dun Geachte heer Bakker, beste Pleun, Op mijn eerste officiële werkdag bij Diortho keek ik nog even terug hoe de overname van DOI is verlopen. Bij onze eerste ontmoeting in februari 2004 in Eindhoven had ik reeds het gevoel dat de transactie tot stand zou komen, niet wetende dat er enige tijd voor nodig zou zijn. (meer…)
  Th.C.E.M. van Dun Directeur.
  Diortho
 • ICT bedrijf te koop

  DOMAINE DE FLEUR

  "Als je als ondernemer je bedrijf verkoopt dan wil je worden ontzorgd. Een verkoop is al ingrijpend genoeg. Pleun Bakker heeft tijdens de verkoop van mijn bedrijf strak de regie in handen genomen en mij door alle stadia van verkoop geloodst. Onvermoeibaar ging hij door tot wij de juiste koper hadden gevonden. (meer…)
  Alexander Nijeboer  
  Domaine de Fleur BV
 • ICT bedrijf te koop
  DUMITECH      ZERO TOLERANCE
  Blesdijke, 18 mei 2016
  Geachte heer Bakker, Beste Pleun,
  Hierbij wil ik mijn waardering uitspreken over uw  werkzaamheden met betrekking tot de verkoop van mijn onderneming. Het eerste gesprek tussen u en mij werd snel gerealiseerd. Na een aantal maanden hadden we serieuze kopers, de onderhandelingen kwamen op gang. Een groot pluspunt vond ik de snelle manier van handelen, in de avond, op zondagen, als er vragen zijn mocht ik altijd bellen. (meer…)
  Sebastiaan Strampel
  DUMITECH
 • Business Partner Overeenkomst
  eXpertise-IT
  Verkocht door BusinessPartners - Januari 2011
  Kender Thijssen maakt bekend dat zij alle aandelen in storage specialist eXpertise-IT uit Rijswijk heeft overgenomen. Kender Thijssen haalt met de acquisitie een zeer gespecialiseerde storagespeler in huis met kennis van onder andere EMC datadomain, CA, Commvault, NetApp en SUN. (meer…)
 • Business Partner Overeenkomst

  Oktober 2012: Jansen Rolluiken Zonwering

    Business Partners: Jan Loefs   De allereerste keer dat Jan Loefs mij benaderde was ergens in 2009. Ik had in die tijd wel eens gedacht aan verkoop van mijn bedrijf maar helemaal rijp was de tijd er nog niet voor. Het was een goed gesprek en dus heb ik de gegevens van Jan Loefs en Business Partners bewaard. (meer…)
  Jansen
  Jansen Rolluiken Zonwering
 • Business Partner Overeenkomst
  Verkoop van Kouwenhoven Elektrotechniek B.V.
  Activa/ Passiva transactie

  Omschrijving: Kouwenhoven Elektrotechniek ontwerpt en installeert complete elektrotechnische installaties  voor (tuinbouw) bedrijven en kantoren door heel Nederland.

    “Het vertrouwen in de deskundige begeleiding van Jeroen Dekker was voor mij beslissend om voor BusinessPartners te kiezen” (meer…)
  Peter Kouwenhoven
  Kouwenhoven Elektrotechniek B.V.
 • Business Partner Overeenkomst
  IMPULSE
  Maastricht, 2 october 2003
  LS, Betreft overdracht IMPULSE aan Gemeente Maastricht Hierbij bevestig ik dat de heer Pleun Bakker van BusinessPartners zich op uitstekende wijze heeft ingezet om de overdracht van mijn bedrijf Impulse over te dragen aan de gemeente Maastricht. BusinessPartners heeft verscheidene kandidaat kopers voorgedragen waaruit wij samen met de heer Pleun Bakker de definitieve koper hebben kunnen selecteren. (meer…)
  Bernadette Schouten
  IMPULSE
 • Business Partner Overeenkomst
  In November 2003 kreeg BusinessPartners BV opdracht van DOI te bemiddelen bij de verkoop van DOI. (meer…)
  Dhr. Bakker
  DOI
 • Business Partner Overeenkomst
  Hierbij wil ik mijn waardering uitspreken inzake der verkoop van onze dochteronderneming. (meer…)
  Mark de Beer
  Breidenbach
 • ICT bedrijf te koop
  LS,
  Betreft overdracht IDT/Business Partners Maastricht Hierbij bevestig ik dat Business Partners zich op uitstekende wijze heeft ingezet bij de overdracht van mijn bedrijf IDT BV aan de heer Adri Jacobs. Business Partners heeft verscheidene kandidaat-kopers voorgedragen waaruit de definitieve koper is voortgekomen.  (meer…)
  Wim Drijkoningen
  IDT BV
 • Helva t
  Nadat het besluit was genomen 1 van onze werkmaatschappijen te verkopen, hebben we direct de keuze gemaakt om een externe bemiddelaar in te schakelen. Nadat we met verschillende partijen om tafel hebben gezeten is de uiteindelijke keuze gevallen op Business Partners.  (meer…)
  Ing. Dominique van Helvoirt
  Helva Holding
 • Business Partner Overeenkomst
  Wegens drukke werkzaamheden wilden wij ons sportwagen verhuurbedrijf Sport7Cars verkopen. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk omdat deze business door velen, incl. verzekeraars, als risicovol wordt gezien. Bovendien was het een GmbH. (meer…)
  Jean Spierts
  Sports7cars
 • Business Partner Overeenkomst
  Udenhout, november 2005-11-12  
  Beste Pleun,
  Graag willen wij aan je verzoek om een referentie te verstrekken voldoen:
  Op 1 februari 2005 hebben wij je opdracht gegeven om te bemiddelen bij de voorgenomen overdracht van Ceralco. Op 11 november jl is uiteindelijk de overdracht van Ceralco een feit geworden. (meer…)
  Ton Coppens  Charles Besemer
  Ceralco
 • Business Partner Overeenkomst
  Hiermee verklaren wij, dat Businesspartners, gevestigd in Maastricht, tot zeer grote tevredenheid de bemiddeling in de verkoop van Venema Advies BV heeft verricht. Wij hebben Business Partners leren kennen als een professioneel bedrijf dat in zeer korte tijd de transactie  voor elkaar heeft gekregen.  (meer…)
  D.Venema
  Venema Advies B.V.
 • Business Partner Overeenkomst
  ENCARE
  Aanbeveling bedrijfsoverdracht Encare Arbozorg BV door BusinessPartners
  Voor de voorgenomen bedrijfsoverdracht van Encare Arbozorg BV heeft haar moeder­maatschappij Mensura voor BusinessPartners gekozen. Pleun Bakker, oprichter van BusinessPartners, was van meet af onze contactpersoon. Hij heeft ons prima ingelicht en begeleid bij de voorbereiding van de bedrijfsoverdracht. (meer…)
  ENCARE ARBOZORG b.v.
  ENCARE ARBOZORG b.v.
 • Business Partner Overeenkomst
  trac Aan: Businesspartners B.V.
  Datum: 17 maart 2012
  Geachte heer Bakker, beste Pleun,
  Ik heb het genoegen en de behoefte te reflecteren op jouw inzet als bedrijvenmakelaar in het proces van verkoop van The Race Academy. In een economisch zeer lastige periode ben je er in recordtijd in geslaagd om potentiele kopers aan tafel te krijgen. Niet een, maar meerdere. Allen relevante potentials. Een unieke prestatie. (meer…)
  Jan van Gorp
  The Race Academy  VALETTE FRANCE
 • vuurtoren 7

  Medio 2010 hebben wij na zorgvuldig afwegen besloten om onze activiteiten te verkopen om ons volledig te kunnen richten op een aantal nieuwe innovaties.

  Wij hadden reeds ervaring met een bedrijfsoverdracht in het verleden via een professionele corporate finance organisatie. Toch hebben we besloten om verder in de markt naar andere partijen te kijken die wellicht een andere werkwijze / benadering konden hanteren. (meer…)

  Leendert van de Pol
  Angxelo
 • ICT bedrijf te koop

  Referenties

  Road Race Promotion

  Beste Pleun, Bedankt voor je inzet en de goede begeleiding bij het verkopen van Road Race Promotion B.V. Door je volharding en het zien van de juiste kansen is het bedrijf, wat in een niche-markt werkzaam is, toch binnen een redelijke termijn van 1,5 jaar verkocht. Mocht ik ondernemers tegenkomen die hun bedrijf willen verkopen, dan zullen wij jou en BusinessPartners zeker aanbevelen.
  Jeroen Versteeg
  Road Race Promotion
 • Business Partner Overeenkomst

  venema

  Wij hebben business partners leren kennen als een professioneel bedrijf

  Hiermee verklaren wij, dat BusinessPartners, gevestigd in Maastricht, tot zeer grote tevredenheid de bemiddeling in de verkoop van Venema Advies BV heeft verricht. Wij danken BusinessPartners voor hun inzet en wensen hun veel geluk en succes met verdere opdrachten (lees meer).
  D.Venema
  Venema Advies BV
 • Business Partner Overeenkomst

  Referenties

  Pleun hartelijk bedankt voor je doorzettingsvermogen

  Wegens drukke werkzaamheden wilden wij ons sportwagen verhuurbedrijf Sport7Cars verkopen. Het kwam goed uit dat Pleun Bakker van BusinessPartners in de motorsport zit en daardoor kon hij als geen ander ons bedrijf verkopen (lees meer).
  J.Spierts
  Sport7Cars
 • Business Partner Overeenkomst

  Referenties

  Wij bevelen Pleun Bakker graag aan

  De onderhandelingen en het uitwerken van alle aspecten is kundig en prettig verlopen met als resultaat dat de bedrijfsoverdracht op 14 juni 2016 tot volle tevredenheid van alle partijen is ondertekend (lees meer).
  Y.Laureysens
  Finance & Administration Mens Groep
 • Business Partner Overeenkomst

  Referenties

  We zijn zeer tevreden met de oplossing

  Ik stond voor de keuze om of uit te breiden of om (een deel van) de aandelen te verkopen. Ik ben met Ton Goossens van BusinessPartners in contact gekomen en we hebben samen naar een creatieve oplossing gezocht voor de toekomst. We zijn zeer tevreden met de oplossing en qua fee is BusinessPartners ook erg competitief (lees meer).
  R.Geraerts
  Stamrecht bv
 • Business Partner Overeenkomst

  Referenties

  Ik heb mijn bedrijf succesvol verkocht

  Pleun heeft een realistische bedrijfswaardering gemaakt, hij heeft de koper gevonden en de onderhandelingen begeleid vanaf het eerste gesprek tot en met het verkoop contract. Per 1-7-2014 heb ik mijn bedrijf succesvol verkocht, met dank aan zijn professionele kennis en inzet (lees meer).
  Jac Coolen
  Jac Coolen Techniek
 • Business Partner Overeenkomst

  Referenties

  Op 11 november JL is uiteindelijk de overdracht van Ceralco een feit geworden

  Je hebt de koper aangedragen en Ceralco is voor de vraagprijs verkocht. Behalve je bijdrage bij de langdurige onderhandelingen hebben we je rol om partijen bij elkaar te brengen (en te houden) op prijs gesteld (lees meer).
  Charles Besemer
  Ceralco
 • Business Partner Overeenkomst

  Referenties

  Melamo werd na intensieve onderhandelingen verkocht voor de vraagprijs

  MACHINEFABRIEK MELAMO B.V. in april 2008 onder bemiddeling van Pleun Bakker BusinessPartners verkocht aan Thomas Regout B.V. te Maastricht. MELAMO had op moment van de overdracht ruim 60 FTE, een gemiddelde omzet van 9 miljoen euro en een balanswaarde van ongeveer 5 miljoen euro (lees meer).
  Directeur Jan Meeuws
  Melamo
 • Business Partner Overeenkomst

  Referenties

  In 2 maanden de deal rond krijgen voor bijna de vraagprijs

  Je bent er in recordtijd in geslaagd om meerdere kopers aan tafel te krijgen. Een unieke prestatie. Begeleiding van de onderhandelingsprocessen blonk uit in snelheid, accuraatheid, feedback en adviezen. In de gesprekken met de potentiele kopers is mij gebleken dat je bij allen onmiddellijk het in dit soort processen benodigde vertrouwen hebt kunnen wekken (lees meer).
  Jan van Gorp
  The Race Academy

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

De uitkomst van de bedrijfswaardering is een belangrijk instrument bij het nemen van uw beslissing om uw bedrijf te (ver)kopen.

“Wat is de waarde van mijn bedrijf? Dit werd mij duidelijk uit de glasheldere waardebepaling bedrijf van BusinessPartners, en vormde een belangrijk instrument bij het nemen van mijn beslissing om mijn bedrijf te verkopen.”

Wij berekenen via verschillende waarderingsmethodieken een redelijke marktwaarde (fair market value) van uw onderneming. Hierbij is goed overleg met u als ondernemer noodzakelijk. De ontwikkeling van omzet, inkoop, bedrijfskosten, waarde van uw activa, goed onderbouwde prognoses worden met u door genomen. De waarde van uw onderneming wordt gerelateerd aan de bedrijvenmarkt. De MKB bedrijvenmarkt is voortdurend in beweging. Concurrentie, crises en hausses, vraag en aanbod, trends. Vraagt u zich af: wat is de waarde van mijn organisatie? Bel dan gerust voor een vrijblijvend gesprek over bedrijfswaardering.

ADVIES OVER BEDRIJFSWAARDERING

Briljant idee? Uw octrooi/patent verkopen?

De uitkomst van de bedrijfswaardering is een belangrijk instrument bij het nemen van uw beslissing om uw bedrijf te (ver)kopen.

BusinessPartners begeleidt uitvinders die hun briljante idee wensen te patenteren of hun octrooi/patent verkopen willen; No Cure No Pay.

Primair beoordelen we de uitvinding in relatie met de markt; is het verstandig de uitvinding te octrooieren en zo ja wanneer. BP onderhoudt goede contacten met octrooigemachtigden. Deze controleren of een vinding nog niet eerder is toepast en inderdaad uniek is. Is het briljante idee vast te leggen? Zo ja, dan wordt het eventueel later te verkopen octrooi zo breed mogelijk omschreven, onder onze gecommitteerde begeleiding.

Wij verzorgen het proces van aanvrage, verkoop en marketing in het belang van de uitvinder.

ADVIES OVER PATENTEN

Ondernemende investeerder of investerende ondernemer?

BusinessPartners beschikt over goede connecties met meerdere investeerders . Voor uitvinders met briljante ideeën vinden we participanten met een open blik op het briljante idee. Het is een kunst om een synthese te vinden tussen verwachting, ervaring en calculatie.

BusinessPartners wordt regelmatig benaderd door investeerders die Return on Investment, rendement op hun kapitaal zoeken door te investeren in bedrijven, start-ups, patenten of octrooien die we (anoniem) aan deze en participanten presenteren, hetzij direct, hetzij in onze bedrijvenbank in de rubriek ”bedrijven te koop aangeboden”.

We maken bedrijfswaarderingen en analyses voor een faire vergoeding en we begeleiden het onderhandelingsproces op basis van No Cure No Pay.

ADVIES OVER PARTICIPATIE

Startup, de beginnende ondernemer

BusinessPartners staat open voor Start-ups, In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, is het percentage dat slaagt ongeveer 10%. Dat is te weinig. We maken een realistische presentatie naar de geselecteerde partijen en we doen de pitch naar partners, investeerders en/of participanten, op basis van No Cure No Pay.

BusinessPartners beschikt over goede connecties met investeerders en participanten. Voor ondernemers, start-ups, uitvinders die participatie zoeken schrijft BP desgewenst een BusinessPlan, inclusief financiële onderbouwing. (Hiervoor declareren we een lage vergoeding.) Vervolgens wordt de case samen met of namens onze opdrachtgever gepresenteerd bij participanten in onze netwerken. Voor investeerders hebben we doorlopend meerdere opportunity’s in onze database.

We worden regelmatig benaderd door investors die ROI ( Return on Investment), zoeken door te investeren in bedrijven, startups, patenten of octrooien die we (anoniem) aanbieden , dat kan direct, of via onze MKB bedrijvenbank in de rubrieken bedrijven te koop en participatie gevraagd.

ADVIES OVER STARTUPS
BusinessPartners