7 voordelen van franchisenemer worden

7 voordelen van franchisenemer worden

fanchise2

fanchise2

Franchisenemer worden? 7 redenen waarom dit verstandig is

U staat aan het begin van de reis en besluit dat het tijd is om een onderneming te starten. Of een doorstart te maken met het bedrijf dat net even niet zo lekker liep. Dan zijn er tal van mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is ervoor kiezen om franchisenemer te worden. Zeker nu Albert Heijn de Young Franchise in het leven geroepen heeft, is er meer interesse in deze optie.

Het klinkt als een makkelijke uitweg, maar er zijn tal van redenen waarom dit de beste keuze kan zijn voor uw onderneming. Wij hebben 7 redenen op een rijtje gezet.

Begeleiding door experts

Als franchisenemer komt u eigenlijk in een gespreid bed terecht. Maar wat u van dat bed maakt, dat is grotendeels aan u. Werkt u binnen franchise, dan zijn er altijd experts die u gericht advies kunnen geven. Dat is praktisch, want u staat er letterlijk nooit alleene voor.

Veel minder kosten

Een grote onderneming verliest veel geld aan het werk achter de schermen. Zoals het maken van reclame, het opnieuw opzetten van een bedrijfsformule en het doorberekenen van een doelgroep en de mutaties die hier zijn. Als franchisenemer kunt u die kosten schrappen. De franchisegever moet deze namelijk bekostigen.

Alleenrecht in de omgeving

De franchisegever verstrekt een vergunning aan één ondernemer in een bepaald gebied. Als franchisenemer betekent dit dat u het alleenrecht op de handelsnaam heeft in de buurt. En daar kunt u profijt uit trekken.

U ‘start’ geen onderneming, want die bestaat al

Als franchisenemer neemt u de kennis, formules en handleidingen over die er al zijn. Dat bespaart veel tijd en geld.

Het aanbod staat al klaar

Vindt u het lastig om te bepalen welke diensten of producten u aan gaat bieden? Kies dan direct voor franchise, want dit is (grotendeels) al bepaald door de franchisegever.

Centraal geregelde kostenposten

Marketing, inkoop van de producten of onderdelen, centraal overleg in het management. Het zijn allemaal kosten waar u niet mee te maken krijgt wanneer u franchisenemer wordt.

Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkelingen

De meeste franchisegevers zien heel goed in dat het succes van de franchise in de samenwerking zelf ligt. Daarom worden er vaak bepaalde vrijheden geboden, zeker wanneer dit succesvol blijkt voor de samenwerking.

Wel of geen franchisenemer worden?

Weet u niet zeker wat de juiste stap is voor uw onderneming en heeft u gericht advies nodig? Dan bent u bij Business Partners aan het juiste adres. Wij helpen u bij bedrijfswaarderingen, overnames en verkoop van bedrijven. Samen kunnen we de juiste stap voor u als ondernemer bepalen.